makedonia300

🇲🇰aleksandar the macedonian🇲🇰

Loading...
Loading...
💪🤙☝️🇲🇰
🇲🇰И да забрануваат, и да фарбаат, и да се закануваат, Македонецот ќе ја брани својата земја, својата историја, традиција, и своите симболи! Нека се вее Македонското Сонце! #НиеСмеМакедонија #ДостаБеше #Кутлеш #Бојкотирам --------------------- They can ban things, paint over them, they can threaten people, but the Macedonians will always defend their country, their history, their traditions, and their symbols! Let the Macedonian Sun be raised! #WeAreMacedonia #EnoughIsEnough #Kutlesh #Bojkotiram 🇲🇰
👍
👍☝️
АЛЕКСАНДАР УБИВА ШЕСТ ИЛЈАДИ ГРЦИ ВО ТЕБА. Македонците немале никакви етнички и биолошки врски со Грците. Еден од најголемите докази дека Македонците немале никакви етнички и биолошки врски со Грците, дава токму големиот грчки мислител од тоа време Демостен. Тој ги нарекува Македонците ”варвари”, за Филип Втори вели дека не само што не бил Грк,туку немал ништо заедничко со Грците. За Демостен, Филип бил само ”обично шугаво суштество од Македонија”, кој ја опишува како земја од која ”не можеш да доведеш ниту еден роб кој вреди за нешто”. Во чест на Демостен е изграден споменик во Атина на чија плоча стои запишано: ”само доколку твојата сила беше еднаква на твојата мудрост, никогаш Елада не ќе беше управувана од Македонци”. Интересно е и тоа што Елините ја ставаат Македонија надвор од нивната Елада. Постојат многу грчки записи дека не само што Елините и Македонците биле различни по крв, туку биле и големи непријатели. Историјата досега запишала многу нивни меѓусебни битки. Ако биле еден народ, како што денес кажуваат современите Грци, зошто тогаш тие меѓусебно војувале, зошто Елините ги опишувале Македонците како окупатори на нивната Елада ? Античките историчари дури ги набљудуваат како две различни раси. Нешто подоцна, слично пишуваат и римските историчари, кои гледаат значајна разлика меѓу двата народа. Повеќепати е запишано дека Македонците вршеле невидени масакри врз Елините. Оттука, зачудуваат грчките тези дека станува збор за еден ист народ. Плутарх своевремено запишал и дека Елините ги мразеле Македонците и Александар. Александар бил непожелна личност и заради тоа што настојувал неговите луѓе, телохранителите и војниците да зборуваат на нивниот мајчин македонски јазик. Очигледно е дека денешните Грци се обидуваат да го изградат својот нов етнички идентитет врз коските на македонските кралеви, заборавајќи дека тие се нешто сосема друго, дека доаѓаат од субсахарска Африка, дека нивните предци се племињата од Етиопија и Буркина Фасо од кои го наследиле црниот тен на нивната кожа, а не русите коси на Александар. АЛЕКСАНДАР УБИВА ШЕСТ ИЛЈАДИ ГРЦИ ВО ТЕБА Дека и самите Грци признавале оти меѓу нив и Македонците постоеле огромни разлики, покажуваат бројните истор
Додека Македонија прави еднострани отстапки повеќе од 2 децении, јужниот сосед сеуште не е задоволен и не престанува со своите расистички, навредливи, и уништувачки барања. Напротив, апетитот се зголемува. Време е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА да гледа за својот интерес, да застане на свои нозе, и да ги брани националните интереси како што правеле нашите предци. ОТПОРОТ ПРОДОЛЖУВА, ДА СЕ ВЕЕ СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ СЕКАДЕ! #НиеСмеМакедонија #СтопЗаОмразата #РепубликаМакедонијаЕргаОмнес #Бојкот #Бојкотирам
😉👍
next page →