#novelislamik

6,726 posts

Loading...
SELAMA INI AKU HANYA MELAKUKAN KEBAIKAN UNTUK MENGABURI MAKSIAT YANG AKU LAKUKAN . Dulu, aku pernah terfikir... . "Macam mana KALAU AKU BUAT APA YANG ALLAH LARANG, terus kena balas dosa tu secara direct?" . Contohnya, kalau aku mengumpat, Allah terus tarik nikmat mulut dan aku dah tak boleh bercakap selama2nya. . Contohnya, kalau aku tengok perkara maksiat, Allah terus tarik nikmat mata dan aku dah tak boleh melihat selama2nya. . Dan... contoh2 lain yang dibuat oleh tangan, kaki, telinga, dan hati. . "Lepas tu, macam mana pula KALAU AKU TAK BUAT APA YANG ALLAH SURUH, terus kena balas juga secara direct?" . Contohnya, kalau aku tak solat, Allah tahan nikmat udara untuk aku bernafas. . Contohnya, kalau aku tak puasa, Allah tarik nikmat rezeki yang sepatutnya aku dapat. . Tapi... tapi... . ALLAH TAK BUAT MACAM TU. . Allah sayangkan kita, dengan sifatNya Ar-Rahman dan Ar-Rahim. Allah masih lagi bagi nikmat pada kita walaupun kita tak tunaikan hakNya. Malah, Allah tak terus balas direct segala kejahatan yang kita buat. . Sebab... Allah nak beri peluang kita untuk taubat. Allah nak bagi peluang untuk kita kembali semula kepadaNya. . Malangnya... Kita ni saja yang suka tangguhkan taubat. Kita ni saja yang tak hargai segala apa yang Allah dah beri pada kita. Jadi, sampai bila? Sampai bila kita nak tangguhkan taubat? . Ini adalah sedikit kata kata dari buku Taubat yang Tertangguh. Jika berminat, boleh contact kami terus ke . WHATSAPP 017-538 2887 (klik link di bio) 😉 . Ada banyak lagi buku buku tarbiah yang lain yang korang boleh dapatkan. Semua buku indie islamik yang best best 😍😍😍 . ##SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #aniqmuhai #hadifayyadhproduction #dakwahmalaysia #dakwah #cintaRasul #cinta #islamik #islamicquotes #novelislamik #novelis #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #elkufibyhadifayyadh #elkufishirt #tshirt #tshirtmuslimah #tshirtmuslimmuslimah #terbaik #sale #onsale HQ : @isbirofficial
SINOPSIS KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA 2 : PENULIS NAJMI FETIH . "Mustahillah dia hidup balik. Kau jangan main-main Raziq, mana ada manusia yang dah mati hidup balik!” . Khai berang. Dia tidak kisah andai sahabatnya itu ingin bergurau dengannya. Tapi satu, jangan bergurau tentang lelaki yang paling dicintainya. Lelaki yang pertama menjentik hatinya, memberi semangat dan sentiasa ada dengannya sehinggalah dia berjaya tinggalkan jahiliahnya. . Tapi tak lama.. "Aku tak sangka kau buat benda ni Khai. Sejak bila?” tempik Razi . Khai yang terkejut dengan kehadiran Raziq yang tiba-tiba itu menggelabah . "Kau pilih Khai. Aku, atau benda haram tu?” Soal Nafisah kepada Adawiyah, kakaknya . Sampai hari ini, Adawiyah masih tidak dapat melupakan lelaki itu. Lelaki pertama yang dapat menarik hatinya. Tetapi malang, jodoh tak panjang. Lelaki itu meninggal dunia ketika ingin menyelamatkan seorang budak yang hampir mati terbakar di surau. Ya, Khai . "InsyaAllah dalam dua tiga hari lagi, akak bagi jawapan eh untuk lamaran abang kawan kamu tu?” kata Adawiyah, melarikan diri seperti biasa . Ya Allah, pandulah aku dalam setiap keputusan yang aku buat.” Bisik hati kecil Adawiyah . "Kenapa? Kau macam tak percaya ja?” soal Nazmi yang tesenyum sinis melihat Khai . Lemah lutut Khai. Hampir terduduk dia, jatuh ke lantai. Kudratnya yang ada, tiba-tiba terasa lemah tak bermaya. “Nazmi?” kata Khai, terkejut . Nazmi yang ketika itu memandang Khai dengan penuh kebencian dan dendam, tersenyum sinis apabila melihat keadaan Khai yang terkejut melihat dia . "Dulu kau cakap aku munafik. Sekarang, apa beza aku dengan kau? Hahahaha.” Kata Nazmi sambil ketawa tanpa henti, menghina Khai. . WHATSAPP TEAM KAMI SEGERA UNTUK DAPATKANNYA 😊 . Hubungi +60175382887 (klik link di bio) 😉 _ #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #aniqmuhai #hadifayyadhproduction #dakwahmalaysia #dakwah #cintaRasul #cinta #islamik #islamicquotes #novelislamik #novelis #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #elkufibyhadifayyadh #elkufishirt #tshirt #tshirtmuslimah #tshirtmuslimmuslimah HQ : @isbirofficial
Loading...
. Apakah yang dimaksudkan dengan bunyi lebah ini ? TAG Kawan-kawan anda yang didoakan semoga menjadi anak yang Soleh. #semusimdimahsyar . . ADAKAH INI YANG DIKATAKAN ALAM MAHSYAR? . . Langit menjadi gelap, bergulung-gulung mengirimkan khabar duka. Ada sesuatu yang terbang dari langit menuju ke sini. Aku bertanya, didalam hati burung apakah itu? Tanpa ku sangka, semakin ia hampir rupa-rupanya ianya adakah buku-buku yang terlalu banyak dilemparkan dari atas langit. … Buku-buku itu terus menjunam, dan hinggap melekat disetiap leher manusia. Dileherku digantung sebuah buku, aku tidak tahu apakah buku itu. Apakah ini buku amalan sepanjang perjalanan hidupku. Aku mengagak secara pasti. … Aku terus dibenam lagi dengan kesakitan, kesengsaraan dan keperitan. Bagaikan muflis tidak memiliki apa-apa. Semua ibadah yang aku lakukan, seperti dicampakkan semula kepadaku. Tiada satu pun diterima. … Tentang kehidupan yang tidak kekal. Makhluk hidup pasti akan mati. Yang kekal hanya Dia sang Pencipta. Semoga khusnul khotimah, amalan diterima di sisinya aamiin. . JOM dapatkan sekarang koleksi BEST SELLER “Semusim Di Mahsyar” hasil karya daripada ustaz @hadi_fayyadh yang bakal memberi manfaat kepada kita semua. DAPATKAN SEKARANG di Popular, MPH dan agen-agen kami yang SAH. . . WHATSAPP SEKARANG! +60169475831 . . #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #bukukct #bukutarbiah #ajimaura #terapiinstagram #syukurselalu #bukukomik #bukumotivasi #bukusejarahislam #bukuterbaik #bukubaru2019 #muhasabahdiri #jomberubah #kedaibukumalaysia #novel #novelislamik #kuantan #cikgu #pelajar #surirumah #wanitahariini
Dapatkan buku-buku keluaran @tarbiahsentapofficial dengan harga yang murah di @taha.co_official . Ada FREE POSTAGE tau. Kombo-kombo yang menarik pun ada. Siap ada FREE GIFT lagi. Memang rugi lah tak follow. Jom dapatkan sekarang! 😊 . . #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
JOM PILIH MANA-MANA 4 BUKU DARIPADA 7 BUKU DI ATAS!😍 . Wow! 4 buku hanya RM55? Ya betul, korang boleh dapatkan buku2 terbaik ni pada harga RM55 sahaja. . Postage? Jgn risau, postage PERCUMA. 100% kami tanggung.. 😱😱 Korang cuma perlu belanjakan RM55 sahaja utk dptkan 4 buah buku... kemudian tunggu abg posmen hantar buku ke rumah! Haha. . untuk pengetahuan korang, ini adalah Promosi pertama bagi tahun 2019 yang kami buka khas utk korang. Jangan bimbang, buku-buku kami semua best seller, jadi ambil yang mana mana pun takpe tak salah 😂 . Kalau bebetul nak, jom korang . WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 WHATSAPP KE 0176921181 . . . . . . . . . . . #sayajualbuku #sayajualnovel #ulatbuku #novelislamik #kedaibukuonline #kedaibukumurah #sayasukabaca #sayasukabacabuku
Tahniah @ilyanaznl ! Terima kasih kerana sudi join contest admin yang tak seberapa ni 😅. Terima kasih banyak-banyak korang. Tak sangka korang support contest ni. Admin amat hargainya. . Maaflah contest kali ni admin pilih seorang je pemenang. Inshaa Allah, ada rezeki nanti admin akan buat lagi contest dengan hadiah yang menarik dan lebih banyak pemenang. Allahuma Amiin. . Mana yang tak menang. Jangan sedih tau. Mungkin rezeki korang pulak lepas ni. Sekali lagi admin ucapkan terima kasih dan tahniah @ilyanaznl 😊. . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
Tahniah @ilyanaznl ! Terima kasih kerana sudi join contest admin yang tak seberapa ni 😅. Terima kasih banyak-banyak korang. Tak sangka korang support contest ni. Admin amat hargainya. . Maaflah contest kali ni admin pilih seorang je pemenang. Inshaa Allah, ada rezeki nanti admin akan buat lagi contest dengan hadiah yang menarik dan lebih banyak pemenang. Allahuma Amiin. . Mana yang tak menang. Jangan sedih tau. Mungkin rezeki korang pulak lepas ni. Sekali lagi admin ucapkan terima kasih dan tahniah @ilyanaznl 😊. . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
BELI BLM, PERCUMA GOTMEK! _ Hah tak pernah lagi kitaorg buat promosi macam ni tau! Anyway, kitaorg nak berterima kasih kpd korang yg menyokong BLM drpd awal lagi! Also, bulan Januari ni birthday @aisyahhijanah & @alifteega . Sebab tu lah kitaorg bagi percuma susu gotmek. _ Whatsapp segera di 017-5245267! LIMITED TO 500 PEOPLE ONLY TAU!!! _ Untuk pembelian Susu Kambing @gotmek boleh hubungi di nombor tertera atau klik link di bio @susu.gotmek #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
BELI BLM, PERCUMA GOTMEK! _ Hah tak pernah lagi kitaorg buat promosi macam ni tau! Anyway, kitaorg nak berterima kasih kpd korang yg menyokong BLM drpd awal lagi! Also, bulan Januari ni birthday @aisyahhijanah & @alifteega . Sebab tu lah kitaorg bagi percuma susu gotmek. _ Whatsapp segera di 017-5245267! LIMITED TO 500 PEOPLE ONLY TAU!!! _ Untuk pembelian Susu Kambing @gotmek boleh hubungi di nombor tertera atau klik link di bio @susu.gotmek #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Mesti ramai x tau lg sapa penulis disebalik karya2 hebat seperti Bila Azazil Berputus Asa, Mengintaiku Dari Neraka dan Infinity War kan? yang belakang tu lah penulis dia. Ustaz Hadi Fayyadh. . . Penulis prolifik ini telah menghasilkan 2 karya terbaru beliau iaitu The Last Kingdom ( yg kat tangan dia tu) dan Syurga Buatku Pendosa. Jadi sesiapa yang belum lagi mendapatkan karya terbaru ustaz ni... Dapatkan segera yee. . . Hubungi : . 011 2689 4531 011 2689 4531 011 2689 4531 . #thelastkingdombyhadifayyadh #nusantara #melayu #asiatenggara #jombuku #bukuagama #bukuislamik #bukumelayu #bukumalaysia #novel #novelmelayu #novelmalaysia #pencintabuku #booklovers #novelislamik #novelthriller #novelmisteri #sabah #sandakan #malaysia #kkcity #tawau #kelabbuku #LegacyOfKnowledge #GaleriIlmu #novel #buku #book #iqra #bacalah #marimembaca
. Suatu hari, umat Islam pada zaman itu sedar akan kehinaan dan kerendahan tempat mereka di persada masyarakat. Jadi, mereka salahkan barat. Mereka salahkan yahudi. Mereka salahkan sesiapa sahaja yang lebih maju darpada mereka pada zaman itu. . Kononnya, ia semua adalah perancangan kafir untuk menjatuhkan Islam. Sedangkan orang kafir tidak perlu melakukan apa-apa. Orang Islam pada ketika itu sendiri terlalu angkuh dan bodoh untuk mengakui kesilapan diri dan berubah. Itulah barah yang akhirnya menghancurkan mereka. . Beginilah umatku dahulu tenggelam dalam keangkuhannya. Berbangga dengan kejayaan yang tidak akan berulang lagi jika mereka tidak mengubah diri. . P/S: Semoga buku ini sampai ke setiap lapisan masyarakat. . EMPAYAR: HIKAYAT PUTERA TANPA NAMA . Teme Abdullah @itsteme . Harga: RM30.00 . . POSTAGE SM : RM8 SS : RM11 . Jom dapatkan buku ini! 1. Whatsapp +601126146621 atau 2. Reply 'saya nak', nanti saya DM . #BUKUINDIE #BUKUFALSAFAH #falsafahmalaysia #orangmelayu #bukubest #bukupatriots #pandazbook #kedaibukuonline #kedaibuku #temeabdullah #bukuislamik #novelislamik #pelukisjalanan #arkitekjalanan #impianjalanan
ESP - UNTUK IBU MENYUSU 🍼 . . Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik bagi tumbesaran dan perkembangan bayi . Ia juga kaya dengan antibodi yang merupakan sumber imunisasi pertama dalam saluran usus untuk bayi yang baru lahir . . . Ibu yang sibuk sering mengabaikan pemakanan dan keperluan nutrisi mereka sepanjang tempoh menyusu yang juga menjadi salah satu PUNCA kepada “susu merudum” . . . ESP adalah protein soya yang berkualiti tinggi , ia membantu memenuhi keperluan protein dalam pemakanan seseorang ibu yang menyusu serta membantu menjalani tempoh penyusuan yang lebih lancar. . . Itulah antara sebab kenapa ramai sangat yang setia dan sentiasa memilih ESP shaklee . Memang terbukti hebat dan berkesan ‼️ . #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #infinitywarbyhadifayyadh #jombuku #bukuagama #bukuislamik #bukumelayu #bukumalaysia #novel #novelmelayu #novelmalaysia #pencintabuku #booklovers #novelislamik #novelthriller #novelmisteri #sabah #sandakan #malaysia #kkcity #tawau #kelabbuku #LegacyOfKnowledge #GaleriIlmu #novel #buku #book #iqra #bacalah #marimembaca
KESAN METEOR YANG AKAN TERBENAM KE BUMI … Langit tiada awan. Harapan hujan sentiasa mekar di hati kami. Masing-masing dalam keadaan lemah kerana sudah satu hari kami langsung tidak menjamah apa-apa makanan. … Mungkin inilah hari dimana Rasulullah pernah menyebut, tidak akan muncul Dajjal selagi tidak berlaku kelaparan yang memuncak. Malam yang sunyi, kami redahinya dengan semangat yang kental. Kami tidak memiliki apa-apa senjata, andai berlaku apa-apa, kami hanya kuat dengan kesatuan kami semata. … Pergerakkan kami perlahan, gelapnya dunia setelah segala peralatan elektronik gagal lagi berfungsi. Lampu semuanya musnah akibat impak yang kuat Meteor yang baru sahaja terbenam ke bumi. … Ketahuilah, jika sudah memahami makna taubat, maka jangan ragu bahawa setiap taubat yang dilakukan dengan bersungguh-sungguh pasti akan diterima oleh Allah SWT. Bertaubatlah sebelum terlambat. Sesungguhnya kita suda berada di penghujung zaman. Semoga kita semua sentiasa berada dalam jagaan Allah. JOM dapatkan buku “Ketika Azazil Berputus Asa” di MPH, Popular dan agen-agen kami yang SAH hasil karya @hadi_fayyadh yang bakal memberi manfaat buat kita semua. Insyaallah. . #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #novelislamik #dakwahislam #kamisayangislam #kelabpencintabuku #kakibuku #bookbyhadifayyadh #salambookstore . Dapatkan Segera! +60167681360 http://salambookstore.wasap.my
MANUSIA TIDAK BOLEH LARI DARIPADA MELAKUKAN KESILAPAN … “Sebenanya Mak Ngah yang cari akak dulu, sejak dia tahu kau kerja dengan akak, dia selalu suruh akak tengok-tengokkan kau”. … “Iqlima … semua manusia akan pasti buat silap .. tapi, akak tengok Mak Ngah Sofea dah cuba baiki kembali segala kesilapan yang dia pernah lakukan dahulu, sedaya upaya yang mungkin sebab dia juga tak mampu nak balik zaman lampau dan betulkan keadaan”. … “Sebab itulah Mak Ngah amat mengasihi dan mencintaimu seadanya, lebih daripada segala-galaya, pembiayaan kos hospital Iqlima dia yang bayar dan kalau kau nak tahu kos pengajian kau dengan Qaleef dia yang tanggung”. … Inilah cebisan daripada kisah buku “Semusim Di Mahsyar” yang banyak memberi tauladan dan pengajaran buat kita semua. "Tidak salah melakukan kesilapan tetapi adalah salah apabila tidak belajar daripada kesilapan.. Jangan ulangi kesilapan sama tetapi renunglah kesilapan tersebut". Mari dapatkan sekarang koleksi BEST SELLER daripada karya Ustaz @hadi_fayyadh di MPH, Popular atau agen-agen kami yang SAH. . . Dan berpeluang untuk memenangi Peraduan #bonanzahadifayyadh Pakej Umrah untuk 2 orang! . #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #novelislamik #dakwahislam #kamisayangislam #kelabpencintabuku #kakibuku #bookbyhadifayyadh #salambookstore . DAPATKAN SEKARANG! +60167681360 http://salambookstore.wasap.my
BENARKAH FILEM AVANGER SALAH SATU DARIPADA RANCANGAN ILUMINATI? … Kebanyakkan film Amerika yang selalu menampilkan simbol rahsia Iluminati / Dajjal dan tentu film “THE AVENGERS” tidak terlepas dari padanya. … Simbol iluminati dalam film itu sangat mudah kita dapati, bagi yang mengetahui dan faham dengan dengan simbol-simbol tersebut. Ada juga huruf “A” seperti lambang Piramid yang sangat berkaitan erat dengan iluminati. … Menurut Asspen, The Avengers adalah penggambaran dari Iluminati ( Kabalah / Mason) yang berinsiatif membuat kerosakkan mengembalikan Mesias ( HULK ) dan membawa kediktatoran Iluminati. … Banyak lagi rahsia tentang rancangan Iluminati yang kita tidak ketahui. Marilah sama-sama kita bersengkang mata dengan mengkaji apa yang cuba disampaikan oleh penulisan @hadi_fayyadh di dalam buku yang bertajuk “Infinity War”. DAPATKAN sekarang koleksi-koleksi yang menarik lagi di MPH, Popular dan agen-agen kami yang SAH. . #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #novelislamik #dakwahislam #kamisayangislam #kelabpencintabuku #kakibuku #bookbyhadifayyadh #salambookstore . WHATSAPP SEKARANG! +60167681360 http://salambookstore.wasap.my
HARGAILAH SEBELUM TERLAMBAT… … “Manusia tidak pernah menghargai, walau Tuhan telah angkat darjat mereka sebagai sebaik-baik makhluk”. “Itulah mereka akan tenggelam di dalam kesombongan dan kealpaan” … “Mereka tidak sedar, mereka akan jadi bahan api Neraka.. sedangkan kita tak sanggup.. apakah mereka boleh menahan siksa api Neraka? … Kakiku terus melangkah melewati mereka. Barangkali burung-burung itu sengaja berbicara begitu supaya aku didengarinya atau mereka tidak sedar yang aku memahami pertuturan mereka … Hargai segala pinjaman yang Allah berikan kepada kita, jangan kita persiakan setiap saat yang penuh nikmat & sedarlah kita sebelum terlambat. MARI sama-sama kita merungkai isi buku “Mengintai Aku Di Neraka” hasil penulisan daripada Ustaz @hadi_fayyadh yang bakal memberi manfaat buat kita semua. JOM dapatkan sekarang daripada MPH, Popular dan agen-agen kami yang SAH. . #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #novelislamik #dakwahislam #kamisayangislam #kelabpencintabuku #kakibuku #bookbyhadifayyadh #salambookstore . WHATSAPP SEGERA! http://salambookstore.wasap.my +60167681360
Reposted from @taha.co_official - Bismillahirrahmannirrahim. . Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai . Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 :. . 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial @tarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai . 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang . Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat-syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. 😊 . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia - #regrann
. (Kuatkan volume) . Keindahan itu .. Bukanlah hanya pada yang menatap.. Tetapi pada jiwa yang merasa .. sebuah keagungan sang pencipta.. . Sang Mahakarya ampuh pada binaannya .. Teguh menebar asyiknya pada hamparan dunia .. . Dan kamu, sebagai pengembala .. Disini kita bercanda .. Esok cerita bakal jadi imbauan cuma.. Pada segenap cinta yang kau rasa.. . Buku-buku mr @hadi_fayyadh Bukanlah novel-novel tentang cinta Tapi ia novel-novel yang kaya dengan ilmu Banyak manfaat yang kita akan dapat dan Wajib anda dapatkannya sekarang. . @pena_niqabis Menjual kesemua jenis2 novel Karya @hadi_fayyadh . Anda boleh Menadapatkannya dengan saya sekarang . Whatsapp 0182372937 #fayyadhtroopers  #fayyadhtrooperslegacy  #fayyadhtroopersdiamond #semusimdibarzakh #semusimdimahsyar #ketikaazazilberputusasa #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #syurgabuatkupendosa #thelastkingdombyhadifayyadh #bukuislamik  #novelislamik   #notabuatdiri  #videofayyadh #jomshare #share #malaysiabook  HQ: @hadi_fayyadh
Awak dah tahu kombo apa yang kita sedang jalankan sekarang? Baik, admin ingatkan sementara tak sampai lagi 31 Januari ni, kalau dah sampai hujung bulan promo dan kombo kita akan terus tamat tau 😘 . Kombo Terbaik Bulan Januari adalah . 1) Kombo Best Seller (Boleh pilih pakej A, B atau C) 2) Kombo 2 Buku Diskaun RM7! 😱 3)Kombo 5 Buku RM50 (ini murah habis ni) . 3 promo sedang berjalan sekarang! Ajak kawan kawan jom dapatkan kesemua buku ni, borong sampai habis pun tak ape 😂 Kalau tak nak lepaskan peluang jom . WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG . Awak boleh pilih je buku mana yang awak nak sebab kami ada 30 lebih buah koleksi buku novel, motivasi, dan komik versi islamik 😍 . #AuralnstaBatch25 #Auralnsta #aurainsta #akaknurra #novelislamik #bukumurahmalaysia #bukubaru #bukubermanfaat #bukubestseller ##bukupromo #bukupopuler #bukuoriginal #bukuterbaik #bukuwanita #kutubuku #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Desis ombak paluan pantai Kelopak mata berubah segar pada awalnya mamai Menikmati nian indahnya terbenam matahari segenap bumbung bumi Manik merah berkilauan menyahut seruan azan bergema Mengumpulkan segenap manusia mengingati Allah yang Esa Tanda syukur dan tidak lupa abdi kita kepada Dia naratif izamasa membuka tirai Hijrah Dari Ufuk Timur Hasil penulisan karya novel Sarawak | Brunei Darussalam Sebuah novel berdasarkan inspirasi dari sebuah kisah benar kini menjadi senaskah novel di tangan anda Nantikan🎉 #karya #penulisan #naratifizamasa #novel #sarawak #malaysia #inprogress #promote #comingsoon ‼️ #2019 #novelislamik #hijrah #dari #ufuk #timur #HijrahDariUfukTimur
#Repost @taha.co_collection • • • Boleh jadi kesilapan yang mereka lakukan balik kepada diri kita. Jadi janganlah membenci mereka. Ambil iktibar dengan kisah mereka untuk kita muhasabah diri, perbaiki diri dan kuatkan lagi keimanan di hati. Bantu sahabat-sahabat kita untuk berhijrah. Secara tidak langsung kita sebenarnya bantu diri kita sendiri. Wallahualam. . #tagsahabatanda #sharejikabermanfaat #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
Boleh jadi kesilapan yang mereka lakukan balik kepada diri kita. Jadi janganlah membenci mereka. Ambil iktibar dengan kisah mereka untuk kita muhasabah diri, perbaiki diri dan kuatkan lagi keimanan di hati. Bantu sahabat-sahabat kita untuk berhijrah. Secara tidak langsung kita sebenarnya bantu diri kita sendiri. Wallahualam. . #tagsahabatanda #sharejikabermanfaat #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
NAK TAHU KOLEKSI BUKU USTAZ ADNIN? . Seperti yang sedia maklum, buku Tarbiah Sentap 1 adalah buku pertama keluaran Syarikat Sentap Press Sdn Bhd. Sehingga kini terdapat lebih 30 buah koleksi yang telah dicetak dari penulis Tarbiah Sentap sendiri dan juga penulis yang lain. . Antara buku keluaran @ustazadnin ialah . 1)TARBIAH SENTAP 1 2)TARBIAH SENTAP 2 3)TARBIAH SENTAP 3 4)KETIKA CINTA MENYENTAP 5)SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS CINTA 6)PICKUPLINE DAKWAH . Korang boleh dapatkan mana mana buku yang korang nak ataupun boleh join Kombo Bulanan yang kami sediakan. Untuk lebih jimat, boleh kombokan bersama buku yang ada dalam pakej 😍 . Hubungi +60175382887 (klik link di bio) 😉 _ #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #aniqmuhai #hadifayyadhproduction #dakwahmalaysia #dakwah #cintaRasul #cinta #islamik #islamicquotes #novelislamik #novelis #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #elkufibyhadifayyadh #elkufishirt #tshirt #tshirtmuslimah #tshirtmuslimmuslimah #terbaik #sale #onsale HQ : @isbirofficial
SEBUAH KARYA YANG DINANTI! . . Buku The Last Kingdom, bakal merungkai persoalan sebuah kebangkitan bangsa purba yang dilenyapkan di Nusantara, apakah persamaannya dengan keagungan Islam dan Melayu? Mengapa Yahudi terlalu taksub menjajah kita? Mari menyelusuri sebuah gerbang masa yang tiada noktahnya. . Hubungi : . 011 2689 4531 011 2689 4531 011 2689 4531 . #thelastkingdombyhadifayyadh #melayu #nusantara #jombuku #bukuagama #bukuislamik #bukumelayu #bukumalaysia #novel #novelmelayu #novelmalaysia #pencintabuku #booklovers #novelislamik #novelthriller #novelmisteri #sabah #sandakan #malaysia #kkcity #tawau #kelabbuku #LegacyOfKnowledge #GaleriIlmu #novel #buku #book #iqra #bacalah #marimembaca
Awak dah tahu kombo apa yang kita sedang jalankan sekarang? Baik, admin ingatkan sementara tak sampai lagi 31 Januari ni, kalau dah sampai hujung bulan promo dan kombo kita akan terus tamat tau 😘 . Kombo Terbaik Bulan Januari adalah . 1) Kombo Best Seller (Boleh pilih pakej A, B atau C) 2) Kombo 2 Buku Diskaun RM7! 😱 3)Kombo 5 Buku RM50 (ini murah habis ni) . 3 promo sedang berjalan sekarang! Ajak kawan kawan jom dapatkan kesemua buku ni, borong sampai habis pun tak ape 😂 Kalau tak nak lepaskan peluang jom . WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG WHATSAPP 018 3824696 SEKARANG . Awak boleh pilih je buku mana yang awak nak sebab kami ada 30 lebih buah koleksi buku novel, motivasi, dan komik versi islamik 😍 . #AuralnstaBatch25 #Auralnsta #aurainsta #akaknurra #novelislamik #novelmalaysia #novelmurah #bukupromo #bukupopuler #bukuwanita #pecintanovel #pecintabuku #bukuterbaik #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #PujukanDariTuhan #AgarKauBahagia #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial
#Repost @taha.co_official (@get_repost ) ・・・ Bismillahirrahmannirrahim. . Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai . Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 :. . 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial @tarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai . 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang . Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat-syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. 😊 . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
Share jika bermanfaat. Oh ya! Hari ni peluang terakhir untuk korang join contest Giveaway Kerana Aku Sayang. Jangan lepaskan peluang. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan esok. Turn on your notifications ok? 😊 . . #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
BELI BLM, PERCUMA GOTMEK! _ Hah tak pernah lagi kitaorg buat promosi macam ni tau! Anyway, kitaorg nak berterima kasih kpd korang yg menyokong BLM drpd awal lagi! Also, bulan Januari ni birthday @aisyahhijanah & @alifteega . Sebab tu lah kitaorg bagi percuma susu gotmek. _ Whatsapp segera di 017-5245267! LIMITED TO 500 PEOPLE ONLY TAU!!! _ Untuk pembelian Susu Kambing @gotmek boleh hubungi di nombor tertera atau klik link di bio @doktor.dakwah #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
K E B A N G K I T A N D A R I M A K A M K E G E L A P A N ...... .... Konspirasi kepercayaan Kuno diteruskan sebagai satu kepercayaan bahawa Firaun dan Namrud akan kembali memerintah bersama Dajjal. Pemujaan dan persiapan kebangkitannya dilakukan dengan sebaiknya mengikut kronologi New World Order. ...... Dajjal akan menjadi peneraju yang maha dahsyat kepada pengakhiran peradaban manusia. Anda pernah menonton X MEN APOKALIPS? Saba el Nur itu siapa? Bagaimana dia dibangkitkan? ..... Mengapa perlu anda tahu semua ini? Supaya anda tidak terjerumus kepada fitnah Dajjal yang semakim hebat dari masa kesemasa. Beriman sahaja tanpa mengetahui agenda jahat musuh tidak mencukupi kerana mungkin jika rapuhnya iman, kita semua akan dimakan dengan mudah. ...... INFINITY WAR : LEGENDA KITAB KEGELAPAN DARI MAKAM PURBA. . . DAPATKAN SEGERA : . 011 2689 4531 011 2689 4531 011 2689 4531 . #infinitywar #yahudi #jews #konspirasi #jombuku #bukuagama #bukuislamik #bukumelayu #bukumalaysia #novel #novelmelayu #novelmalaysia #pencintabuku #booklovers #novelislamik #novelthriller #novelmisteri #sabah #sandakan #malaysia #kkcity #tawau #kelabbuku #LegacyOfKnowledge #GaleriIlmu #novel #buku #book #iqra #bacalah #marimembaca
ADA APA DENGAN BUKU AKU BUKAN MALAIKAT? . 1)Buku ini MEMBERIKAN SOLUSI kepada beberapa masalah yang berlaku dalam diri kita, seperti kenapa solat tak khusyuk, kena baca al Quran masih tak faham, kenapa jiwa selalu tak tenang, dan banyak lagi. . 2)Buku ni juga MENDEDAHKAN beberapa salah faham yang berlaku dalam masyarakat seperti isu penunggang dan penjual agama, kena ikhlas dulu sebelum berubah, dan lain-lain. . Termasuk juga salah faham tentang usrah, tarbiah, jemaah, dan sebagainya . 3) Buku ini juga MENDEDAHKAN tips dan kaedah macam mana nak buat dakwah di sekolah, kampus, termasuk juga non muslim secara detail. . Juga kaedah nak dakwah kepada kawan-kawan dan orang lebih tua TANPA BUAT MEREKA TERASA HATI. . Taip "NAK BUKU AKU BUKAN MALAIKAT" ke . . WHATSAPP KAMI 0175382887 SEGERA (klik link di bio) 😉 . Untuk dapatkan harga kombo yang terbaik lagi padu boleh whatsapp admin terus, kami akan beri senarai kombo kombo yang kami sedang buat sekarang, jzkk! 😊 . #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #aniqmuhai #hadifayyadhproduction #dakwahmalaysia #dakwah #cintaRasul #cinta #islamik #islamicquotes #novelislamik #novelis #sale #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #elkufibyhadifayyadh #elkufishirt #tshirt #tshirtmuslimah #tshirtmuslimmuslimah #terbaik #sale #onsale HQ : @isbirofficial
PRE-ORDER BUKU SUJUD YANG TERAKHIR DIBUKA SEKARANG!!! 😍 . Penulis @aizuddinhamiid dari @tarbiahsentapofficial tidak asing lagi dalam menghasilkan karya buku dan novel islamik terbaik, kini beliau telah keluarkan buku baru yang bertajuk SUJUD YANG TERAKHIR. . Berita baik! Dapatkan Pre Order sekarang dengan harga asal RM30, (Kini Pre Order RM25 sahaja) dan juga korang berpeluang untuk mendapatkan tandatangan dari penulis sendiri 😊 . Kalau nak tahu buku ni kisah apa, jom baca sedikit sinopsis yang admin dah sediakan untuk korang di bawah... . “Pernah tak kamu terfikir, macam mana kalau Allah terus balas ‘cash’ atas maksiat dan dosa yang kamu buat? Contohnya, kamu suka tengok aurat perempuan, tiba-tiba Allah tarik nikmat mata kamu sampai jadi buta. Tapi, Allah tak buat macam tu sebab Allah nak bagi kamu peluang untuk bertaubat.” - Malik - . “Melalui internet dan media sosial, fitnah sekarang ini di hujung jari. Agama Islam bebas diperlekeh dan dimalukan begitu saja. Ajaran sesat dan golongan LGBT pula bebas untuk sebarkan pemahaman negatif mereka. Malah, para ulama’ dan agamawan juga bebas dihina. Ya, semuanya semakin bebas!” - Nizarman - . “Kewujudan Tuhan tak boleh diterima akal kerana tak boleh dilihat. Kalau Tuhan wujud, kenapa masih ada kejahatan dan orang yang tertindas? Kalau Tuhan wujud, kenapa masih ada beribu-ribu agama di atas bumi ini dan setiap agama pula ada gambaran yang berbeza mengenai Tuhan?” - John - . “Islam tak halang perempuan untuk jadi cantik, tapi ia perlu ditunjukkan kepada orang yang layak saja, iaitu suami. Kalaulah kita tahu macam mana ‘kuasa’ mata lelaki bila mereka pandang perempuan, mesti kita akan rasa takut untuk pakai pakaian yang tak sepatutnya.” - Safiyah - . Haa, tu baru sikit je tu yang admin share. Sikit pun dah meremang dah ni baca. Haha. Jadi korang jom contact kami ke . . WHATSAPP 012 933 0412 SEKARANG WHATSAPP 012 933 0412 SEKARANG WHATSAPP 012 933 0412 SEKARANG . . Jangan lupa follow IG penulis @aizuddinhamiid 😁 . AMARAN : PRE-ORDER INI SEHINGGA 31 JANUARI SAHAJA. TEMPAH SEGERA SEBELUM TARIKH PRE-ORDER TAMAT! . . . #DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #SujudYangTerakhir #KeranaAkuSayang HQ:@isbirofficial
BELI BLM, PERCUMA GOTMEK! _ Hah tak pernah lagi kitaorg buat promosi macam ni tau! Anyway, kitaorg nak berterima kasih kpd korang yg menyokong BLM drpd awal lagi! Also, bulan Januari ni birthday @aisyahhijanah & @alifteega . Sebab tu lah kitaorg bagi percuma susu gotmek. _ Whatsapp segera di 017-5245267! LIMITED TO 500 PEOPLE ONLY TAU!!! _ Untuk pembelian Susu Kambing @gotmek boleh hubungi di nombor tertera atau klik link di bio @doktor.dakwah #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Secantik dan semegah mana ciptaan Manusia. Tetapi tidak seindah dan tidak sempurna seperti ciptaan Allah SWT. Jangan hanya kerana kesenangan yang diperoleh di dunia menjadi penyebab kejatuhan keimanan kita terhadap Allah SWT.. Kembalilah kepada Allah SWT. Sesungguhnya DIA pemberi rezeki sekalian alam. #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #novelislamik #dakwahislam #kamisayangislam #kelabpencintabuku #kakibuku #bookbyhadifayyadh #salambookstore Whatsapp Sekarang! http://salambookstore.wasap.my +60167681360
Bismillahirrahmannirrahim. . Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai . Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 :. . 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial @tarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai . 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang . Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat-syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. 😊 . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
Bismillahirrahmannirrahim. . Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai . Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 :. . 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial @tarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai . 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang . Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat-syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. 😊 . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
Assalamualaikum semua. Saya disini Agent Sah @gotmek _ Gotmek Mengeluarkan Produk Susu Kambing. _ Mempunyai tiga perisa : 1. Original 2. Coklat 3. Strawberi _ Untuk pembelian sila whatsapp di 017-5245267 atau klik link di bio @susu.gotmek _ #hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #novelcinta #novelislamik #novelmelayu #NUR38AN67 #SusuKambing #Gotmek #GotmekLovers #GotmekCoklat #GotmekStrawberi #GotmekOriginal #NutriMeka
. Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak 🌹❤ -------------------------------------- . [ORIGINAL INDONESIA] Novel: . 💙 Jilbab Traveller: Love Sparks in Korea 💙 Surga Yang Tak Dirindukan 💙 Surga Yang Tak Dirindukan 2 Penulis : Asma Nadia . HARGA NOVEL: RM35.00 HARGA CD : RM19.90 P/S: CD adalah LIMITED! Boleh purchase novel sahaja atau dengan CD. . POSTAGE SM : RM8 SS : RM11 . Jom dapatkan buku ini! 1. Whatsapp +601126146621 atau 2. Reply 'saya nak', nanti saya DM . #novelindo #falsafahmalaysia #orangmelayu #bukubest #bukucinta #pandazbook #kedaibukuonline #kedaibuku #asmanadia #bukuindo #bukuindonesia #surgatakdirindukan #surgatakdirindukan2 #lovesparksinkorea #kedaibukumalaysia #cintaislamik #novelislamik
Bismillahirrahmannirrahim. . Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai . Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 :. . 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial @tarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai . 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang . Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat-syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. 😊 . HQ : @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
[TANGISAN DI LANGIT KETUJUH] "Kembara Luka Menyapa Ilahi" … … "Jangan Jadi Pengkhianat Terhadap Amanah ALLAH" . . Hakikat kehidupan ini semuanya datang daripada Allah SWT. Adanya kita selaku manusia dan hamba ini adalah untuk menjadi pemegang amanah ke atas segala kurniannya. Masa, kesihatan, tubuh badan, akal, makhluk, persekitaran. Ya! Semua itulah amanah yang kita perlu teliti dan jaga sebaik mungkin! . . Berhenti menjadi pengkhianat yang tak bersuara. Jagalah diri sendiri sebagai bukti engkau masih berdiri teguh bersama amanah yang berseri. Selami kisah Raihan dan Luqhfi dalam menegakkan amanah Tuhan dalam ranjau kehidupan. Pahit getirnya, membuahkan hasil yang tak diduga. Subhanallah! Indah sungguh aturanNya. Tidak perlu disangkal dan diam sahaja tanpa kata apa-apa. Hebatnya Tuhan Yang Maha Berkuasa! . . Dapatkan sekarang Novel #PencetusFenomena2018 #TangisanDiLangitKetujuh PASTI MENANGIS JIKA ANDA BACA DENGAN HATI😭😭😭😭 . Hubungi:+60195858620 . #SNPEMPIRE #syafiqnasripublication #syafiqnasriproduction #syafiqnasriperfume #kadvipsnpempire #syafiqnasri #novelbestseller #novelislamik #MegaVideoTDLK #SelfieMenangTDLK #SNPA042DS
#repost Bismillahirrahmannirahim Assalammualaikum semua. Alhamdulillah hari ni admin nak buat Giveaway Buku Percuma untuk korang. Sebelum tu admin nak tanya. Korang dah beli buku KAS belum? Kalau dah, ada dapat tanda tangan penulis tak?. . Kenapa admin tanya? Hah! Sebabnya, buku yang admin nak bagi adalah buku Kerana Aku Sayang. Dan specialnya giveaway ni sebab admin nak bagi buku KAS yang ada tanda tangan penulis @aniqmuhai Best tak best? Mestilah best. Macam mana nak join giveaway ni? Boleh ikut syarat-syarat kat bawah 👇 1. Like post ni dan follow IG @taha.co_official @isbirofficial atarbiahsentapofficial dan penulis buku KAS @aniqmuhai 2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang sahabat anda. 3. Share/Repost post ni kat ig korang Mudah je kan? Pastikan korang ikut kesemua syarat- syarat. Terlepas satu syarat tak dikira ya. Dan pastikan IG korang tak private. Ok?. Pemenang akan dipilih melalui cabutan dan akan diumumkan pada 21/01/2019. Jangan lepaskan peluang ni. Ajak kawan-kawan korang join sekali. HQ @isbirofficial #squadisbir #isbirofficial #tarbiahsentap #isbiroutfit #bukuislamik #tahadotco #bukumotivasi #novelislamik #komikislamik #bajumuslim #bajumuslimah #igshopmalaysia #igshopmurah #kernasyurgabukanpercuma #pickuplinedakwah #keranaakusayang #pujukandarituhan #agarkaubahagia
next page →