#makangaji

2,542 posts

Loading...
#Percayalah akan limpah kurnia Allah yang maha luas. Allah akan pasti memberikan anda kurniaan yang banyak dan melimpah ruah. . Tak perlu takut dengan bisikan syaitan yang menakut-nakutkan anda dengan kesusahan dan kemiskinan atau kegagalan. . Buat pelaburan, samada wang atau masa serta tenaga untuk membina kejayaan yang lebih tinggi. Tak perlu takut rugi, tak perlu risau mati kebuluran. . Asalkan ianya menuju kepada kebaikan, yakinlah benar-benar pada limpah kurniaan Allah. Berusahalah dan bersabar dengan penuh istiqamah. . #motivasiquote #motivasionline #motivasisukses #motivasihidup #motivasikerja #motivasihijrah #motivasiusahawan #motivasibisnis #motivator #motivatormalaysia #motivatormuda #quote #videomotivasi #videoquote #successquote #successquotesoflife #successquotes #motivation #motivationsuccess #motivationalquotes #motivationsundays #bisnis #bussiness #onlineshop #usahawan #usahawanmuda #usahawanberjaya #makangaji
Loading...
multitasking job. A to Z. buat sendiri #koyak #kotrak #makangaji #bazarjumaat
Tapi itulah hakikatnya. Kalau tunggu segalanya sempurna tiada risiko, anda memang hanya sesuai untuk terus hidup dengan jadi pemakan gaji yang tegar. Namun itulah yang sering dijadikan alasan oleh semua orang yang selesa makan gaji dari terjun menjadi seorang usahawan. Takut tak makan lah, takut susah, takut gagal, takut itu dan takut ini…. #motivasi #motivasiquote #motivasionline #motivasisukses #motivasihidup #motivasikerja #motivasihijrah #motivasiusahawan #motivasibisnis #motivator #motivatormalaysia #motivatormuda #quote #successquote #successquotesoflife #successquotes #motivation #motivationsuccess #motivationalquotes #motivationsundays #bisnis #bussiness #onlineshop #usahawan #usahawanmuda #usahawanberjaya #makangaji
Rentong weeehhh... panas ceng2 Team Kuda 😎 Kuda Padi Sungai ke TEA BENG! Coconut Shake Air Jagung #mizzpuliz #makangaji #pelanpelankayuh #teamkuda #nakoaj #pdrm
Cuti dah abizzzzz.... Joommss kerja 😎 #mizzpuliz #makangaji #pelanpelankayuh #pdrm #nakoaj
B I A R B E T U L !!! Alahai...! Ajak buat bisnes ada yang mengeluh, βœ”Tak pandai...... βœ”Komission ciput..... βœ”Tak pandai nak cari orang..... βœ”Tiada modal.... βœ”Tak ada masa nak kelaur postage dan sebagainya!😱 Semua tu πŸ‘† tak perlu risau! Dengan sis πŸ‘‡ ❌tak perlu keluarkan modal ❌ tak perlu pos barang ❌ tak pandai akan di ajar a to z. Berminat, Tinggalkan no whatsapp anda di ruang komen atau WASAP 0142244364 #munafik #munafik2 #jomtengokwayang #jom #selamattengahari #jommakan #jomlunch #lunchtime #makangaji #makanapa #makanapahariini #makanapasaja #makanapaya #makanapaygada
Who want to rent Me? ToiToi for Rental. πŸ€£πŸ˜… Refurbish toilet in progress at @petronas_elitehighway .Sabarjelah.Maaf atas kesulitan #instagood #weekday #happyworking #ridzuandm #petronas #kuli #makangaji
PELUH PUN X KELUAR! DAH FREE, KERJA SENANG KERJA MUDAH.. COPY & PASTE JE... TAK SERABUT OTAK.. JOM DROPSHIP @pinklady.lynn_trustedagent #balikkeja #rumahmertua #government #makangaji #sampaibilanakjadikuli #sampaibila
NAK JANA PENDAPATAN DARI RUMAH SAHAJA?? Masalah hutang bertimbun setiap bulan..😭😭 dapat gaji duit habis sebab komitmen bulanan tinggiπŸ˜” Apa akan jadi pada masa depan keluarga anda? Anda akan pinjam ah long dan rumahtangga anda akan musnah! Saya nk bantu anda buat extra Rm100-Rm200 tiap2 hari dengan jdi dropship saya, BUKAN MLM DAN JUAL SIMKAD! Ni dropship FREE MODAL, saya akan guide anda berniaga A-Z tanpa modal. Tinggalkan NO PHONE Fast Respon klik πŸ‘‰ @pinklady.lynn_trustedagent #fastmoney #nakduitcepat #makangaji #makangajibuta #malas #duityuran #yuransekolah #fee #feelings
Tk tau nk bohh caption pa #sjalepak #makangaji
Sebab ada yang bising! πŸ˜‚πŸ€£ HOT in coverall isn’t ? 😎 MWBH! Men With Blue Helmet 🀣🀣🀣 Off to SISO #offshoreworkers #makangaji #bukangomen
Free jer ??? Biar betoiii. Iyaaa jom2 join sekarnag sebelum ditutup sekali lagi😘 #sideincome #surirumah #student #makangaji #biakduit #agentdianz #teamdianz #dianzhq
PENGORBANAN KITA SIAPA YANG TAHU . Salah silah cerita kita mungkin berbeza.. Ini cerita aku, Ingin ku olah sebaik nya.. Menjadikan seperti cerita yang indah bak dongeng.. Namun berbeza dengan dunia realiti.. Cita-cita ku ingin menjadi yang terbaik... Setiap sudut ku baiki... Namun kita ini masih insan yang lemah, Sungguh aku berusaha semampunya Dan Ku syukuri segala pemberian nya.. . Hanya ENGKAU maha mengetahui segalanya... Permudahkan lah jalan ku... . Merdeka? #piyaohpiyapiyaa #sispiya #kerjahakiki #makangaji
Team KUDA 😎 Akhirnye merasa jugaaakk.... Dah lame sis dok perati.. gerraaammm jerk 😜 #mizzpuliz #makangaji #pelanpelankayuh #berkhidmatdeminegara #nakoaj #gadismoto
Hari ini dlm sejarah. Team KUDA d siang hari... Adooiii rentooongg 😏 #mizzpuliz #makangaji #berkhidmatdeminegara #nakoaj #pelanpelankayuh
Andai ini rezekiku aku terima dgn redho Amin #2kerja #makangaji #bisnes #insyaallah #allthebesttome
Hahhaha..hari n jauh p breakfast..salah sendiri xtengok jadual kje..huhu...dah jom balik...banyak lg kje kat umah tuh...t pm I datang lagi... #salamsayyidulayyam #imradiographer #ppukm #makangaji
ada kerja baru bergerak , tak ada kerja macam orang gila jalan sana sini πŸ˜‚ #rembau #kuli #makangaji
@_kz.y Hati dan perasaan sapaa duk kpg doh πŸ˜… Otw kelik kelate πŸ˜‡ Xmitokk banyokkk mitok selamat perjalane jahh 😊 #kelantanese #pulauindah #westportsmalaysia #makangaji #anokkelate #perantauan #modalnego #eidmubarak #baraitak #koyakseyek #okebye
#jalantokong #taiping #kerjaturapjalan #kejuruteraanmptaiping #makangaji #syma 20.08.2018 πŸ˜ŽπŸ˜‰πŸ˜“πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‘βŒ›
Dunia ini berputar.. Adakala..... #anakperantauan πŸƒ#makangaji #kgpahit #rindu #dahmlsnkhastag
Bismillah, semoga Di Permudahkan segala urusan .#makangaji #33kv #laycable #projectmanagement #LILO #linkbox #HDD
Ni la perasaan bila semua orang dah start #cutiraya tapi kau masih kerja haha πŸ˜… β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” That feeling when you are still in the office while almost everyone else are already on leave πŸ˜… . . #penungguofis #workworkwork #werkwerkwerk #kilija #makangaji #awak #my #au #cutipanjang #longweekend
Malam tadi punya cerita.. #makangaji #pelamin
Bahagia itu sederhana , Sederhana melihat orang yg kita sayangi bahagia , Sederhana mensyukuri setiap hal kecil yang terjadi dalam kehidupan , Baru atau lama , mewah atau sederhana . kitalah yg menentukan . #alhamdulillah #semogabermanfaat #makangaji #keepmotivated #susahdahulusenangkemudian
Macam2 cerita dalam ni, semua nya megenai selangor... Boleh dapatkan di hari jumaat setiap masjid yang di bekalkan secara percuma... . #selangor #selangorboleh #selangorku #apaselangor #majuselangor #selangortv #selangormerdeka #merdeka #bisnesonline #kerjaonline #makangaji #goyangkaki #rajinusahakaya #doa #usaha #tawakal #berkat #halal #malaysiaku #negaraku
Dalam process withdrawal πŸ˜†. Kalu banyak duit, tiap minggu nk jalan...heih πŸ˜… #throwback #huahin #makangaji
. Assalamualaikum! Selamat petang! . Auww! Meltingnya tengok Mary Kay Starter Kit Bag yang baru tu! Tapi, hanya bakal beauty consultant Mary Kay je mampu memiliki. . Beauty Consultant yang dah lama join pun tak boleh beli tau bag tu! Sedih! πŸ™ . Untuk pengetahuan semua, setiap consultant yang baru join akan dapat starter kit dan gambar ni adalah antara barang yang akan dapat. . Yang specialnya, beg ni direka khas oleh pereka fesyen terkenal. πŸ˜‰ Nak tahu lebih lanjut, next post Hida share atau kalau nak berminat nak join untuk buat side income, whatsapp Hida je terus! 😊 . . #marykaymalaysia #marykay #marykaybeautyconsultant #marykaybc #starterkitsetmarykay #sideincome #makangaji #gajikedua #gajitakcukup #kerjasampingan #bisnes
Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi. Kami doakan anda sekeluarga berada dlm keadaan sihat walafiat. Moga Allah terima segala amalan soleh yg kita lakukan dan menerima taubat kita selaku hambaNya. Tahniah drpda kami kerana anda merupakan staff kerajaan yg amat bernasib baik berbanding org lain di msia ini. Daripada segi gaji,elaun, kemudahan sehinggalah kos rawatan hospital yg ditanggung oleh kerajaan. Tetapi adakah anda ingin bekerja dgn kerajaan selamanya? Bagaimana jika kerajaan bertukar? Bos bertukar? Kawan2 bertukar? Politik ofis yg begitu kejam menghancur lumatkan hati dan perasaan kita selama mana kta berada di ofis? Ingin bertukar kerja kepada kerja di sektor swasta?Memandangkan pertukaran dlm kerajaan mungkin agak susah dan ambil masa yg begitu lama sedangkan penderaan emosi dan perasaan xdpt lagi ditanggung oleh kita? TETAPI anda rs ianya SANGAT NGERI KAN? Biarpun sesi temuduga dah lulus dgn tawaran gaji 2x or 3x ganda drpda sekarang, anda tetap meletakkan offer letter tue di bucu meja kecil anda. Satu je sebabnya, siapa yg akan tanggung medical anda dan mak ayah anda jika terjadi sesuatu.Betul atau tidak? Baiklah, jika dibuat pengiraan yg betul, kenaikan gaji anda yg begitu bnyak di sektor swasta membolehkan anda opt (pilih) hala tuju hidup anda sendiri tanpa perlu bergantung dgn kerajaan utk menentukan keupayaan dan kebolehan anda sendiri.Anda usaha lebih dpt lebih.Buktikan pada diri sendiri ok? Ops sekejap, bagaimana dgn kos2 rawatan? Pembedahan dan lain2 yg anda boleh nikmati sebelum ni bila change to the sektor swasta? Percaya atau tidak, dengan hanya "MENYIMPAN" dengan kami 200 sebulan anda layak dapat 100k utk diberi kepada family anda jika anda xdpt diselamatkan lgi di dunia ini di samping kos rawatan hospital ditanggung oleh kami. Or....To be continued. #putrajaya #kakitangankerajaan #cikgu #swasta #makangaji #kerjaparttime #hadiah #simpanan #pelaburan #positif #katakatasemangat #perempuan #bakalisteri #seksi #bakalibu #ayah #bakalsuami #upm #mahasiswa #graduan #bijak #ejeninsurankesayangan
selagi πŸ’ͺ #makangaji
Alhamdulillah . . Done medical booth.Terima kasih Dato Dr Hafsah (Dato KE) sudi datang dan support team #polikliniksentralklsentral hari ini. . . Terima kasih kpd staff SME atas feedback yg positif pd team kami sepanjang menerima rawatan di onsite atau diklinik kami. . . I.Allah team #polikliniksentralklsentral berikan perkhidmatan yg sebaik mungkin kpd staff SME. . . #bomohluv #makangaji #minimedicalbooth #vaccine #teamklgogogo #teammarketingpskl
03.08.2018 . Happy 9th anniversary with SBN . πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Tak taula nak hepi ke nak nangis.. . #makangaji #johorean #mylife #jnjikitablogspot
Bestkan dapat gaji minggu lepas? Dah menyimpan ke belum? Ke dah pokai dah? Kih Kih! 😁 . . . . . #glamornyo #gaji #makangaji #pokai #menyimpan #belanja #bijakmenyimpan #savings #hujungbulan
" .. tak semua yang ramai orang buat itu baik dan sesuai dengan kehidupan kita. " πŸ‡²πŸ‡Ύ #kelantanese #bangkitbotak #makangaji #modalnego #westportsmalaysia #moveperhour #toyota #toyotacorollasport #minatkereta #tiadahartabenda #patnerhidupku
Bangkok day trip #makangaji
Harungi kesusahan dan dugaan dahulu, pasti akan datang kesenangan dikemudian hari... #KerjaHariMinggu #MakanGaji #KitaKuli #BukanBoss #RxzLover
last day raya open house. tq PHB every year invite sis.. and look who i bumped into 😁 sini makan best.. love all the food tapi tak larat nak makan semua! #makangaji #bilazinakomelawa #selamathariraya #openhouse #malaysianway
Timur (yard) ke Barat (wharf), Selatan (z1) ke Utara (c58). Renjitttenjitttjittttt πŸš›πŸš›πŸš›πŸ’¨ #beraiface #jokong #kirija #tenonetnonet #pilotdarat #gowest #moveperhour #makangaji #modalnego #canotgih #lupakanokeybyee
Morningggg 😊😊 . Konon nak pakai code muddy.. . Sbb wrna sama dgn baju & cik viva kita. . Tp tudung seller anto mlm td tp cam reject la, br wassap seller ni. . Kalo dah selesa pakai tudung tu..pakai itu la... . Y kita pakai ni code dusty lavender . Eh nak tnye ni..uniform korg tak reput ke?? . πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . #makangaji #selamatpagi #johorean #jnjikitablogspot #TBJ #TeamJDTBlogger
Syawal dh nak ke penghujung. Sekarang sudah pertengahan tahun 2018 anda sudah buat perlepasan cukai pendapatan ke. Jangan buat last minute nanti kelam kabut. Manfaat PRS 1. Pelepasan cukai pendapatan sehingga RM 3000 2. Tahun 2018 tahun terakhir Insentif golongan muda umur 21 ke 30 tahun sebanyak RM 1000 Sesiapa hendak buat skim persaraan swasta (PRS) boleh hubungi saya Syed khairul 011-35351769 011-29178999 #pelepasancukai #cukaipendapatan #makangaji #golonganmuda #bekerjasendiri #lhdn
Sama ke dengan korang? Cube komen sikit. . . . . . #glamornyo #kerja #makangaji #meme #work #pekerjaan #tanggapan #realiti #realityvsexpectation
same place.. some same people.. different year 😎 Us now vs ermm cant remember which year that was.. 2015 maybe? missing Syara & Ira πŸ˜” #malakoffians #harirayaevent #bilazinakomelawa #workingmom #makangaji #friendshipgoals #friendstilljannah
1st day kerja dengan seni home services as admin πŸ’“ Moga dapat gaji berbaloi. haha. bos garang. x boleh main2. #kuli #makangaji
Ootd raya ke 11 πŸ˜…πŸ˜‚ #metalworkjb #awninggategrill #makangaji #maluaperrr
Alhamdulillah client invest dalam unit trust setiap 3bulan (guna kwsp je) utk dapat title jutawan bila bersara nanti. . Jom dptkan consultation percuma dari sy macamana nak guna kwsp akaun 1 utk jadikan anda jutawan bila bersara nanti. #johorbahru #kilangepson #jutawan #pesarabijak #rm1 ,000,000 #makangaji #pekerjabijak
BUAT DULU ...KALAU NAK TUNGGU PROPER SAMPAI BILA TAK BUAT2. #noproscatination #jangantunggulagi . Tak perlu terlalu detail dan complicated.. yg penting minum air putih, dan memahami kalori setakat mana yg boleh masuk(defisit) kedalam badan anda.. Mula melihat makanan yg ada dari segi sudut nutrisi & zat.. Sama ada makanan tu Lemak, Karbo kosong atau Protein? . #teamfafa #youcanloseweighthappyway #dietonline #dietberjemaah . Coach Fara 012-3702970 . #ingatrayaingatjakel #laraalana #leeyanaraya2018 #jovianmandagie #uitm #uum #utm #husm #cikgucikgu #gomen #jomcepatkurus #nakkurussihat #makmak #cikgusekolah #makangaji #surirumah
#PoketKeringLepasRaya ? Huhu .. Akk faham sebab akk pun kerap juga laluinya dulu-dulu masa #makangaji .. . Selalu jugak pinjam #duitraya anak sementara tunggu gaji.. Kesian jugak kat anak.. Tak dapat nak menyimpan and beli apa dia nak.. . . Sampai bila nak β€œkebas” duit raya anak kan? Better do something .. Alhamdulillah.. Sejak bisnes dengan SHOM, tak pernah tak dapat bonus.. Paling best.. Hari2 ada duit iaitu UNTUNG RUNCIT.. So xdelah kekangan kewangan selepas raya.. . . 7/6/18 ~ 25/7/18 48 hari TANPA GAJI. Nak ada back up lepas raya? Jom sign up RM47 jerr.. Then kita manfaatkan FB/IG jadi RM470! RM4700 pun boleh.. NAK? . #uangtambahan #bisnis #Premiumbeautifulmedan #premiumbeautifuljakarta #garlictabletjakarta #garlictabletindonesia #PremiumBeautifulindonesia #liburanpercuma #perempuanhebat #pokailepasraya #bvsmindonesia #bvsmjakarta #wanitaindonesia #minkaffeindonesia #mitrausaha #korsetjakarta #korsetindonesia #resellerwelcome #resellerjakarta #resellermedan #resellerkalimantan #resellerindo #bisnisrumahan #bisnisreal #minkaffejakarta #minkaffesurabaya #premiumbeautifulsurabaya
Salam 6 Syawal 1439H . Mood kerja on! . Selamat bekerja kwn2 . Yg masih bercuti + beraya tu igt2 sikit kat kwn2 y keje nih πŸ˜‚πŸ˜‚ . #makangaji #kerjaituibadah #johorean #anakjatijohor #jnjikitablogspot #TeamJDTBlogger #TJB #JDTBlogger
mata klau ikut kn mmng tk nk keje😭 tpi apa kan dayaπŸ˜” #makangaji
next page →