#kelasbaking

21,413 posts

Loading...
Yuk yang mau ikutan kelas dekorasi Gravity Noddle. . Di kelas ini kamu bakalan di ajarkan : 1. Cara membuat semua dekorasi mie dan membuatnya terlihat seperti asli dan lebih hidup. 2. Di sini juga kamu bakalan di ajarin ngelukis mangkok ayamnya tanpa cetakan sama sekali lho. Yuk yang mau ikutan bisa segera daftar ya di @spatulabakingcourses @spatulabakingstudio. #Repost @spatulabakingcourses (@get_repost ) ・・・ ' Gravity Noodle Fondant Class ' supported by Laped Italia PT. Horecaba Jaya Makmur Tanggal : 30 Agustus '18 Jam : 09.00 Yukkk ikutan klsnya wa 08119052225 Ini hanya kelas dekorasi ya tidak membuat kue. . . . . . #spatulabakingcourse #spatulabakingstudio #spatulabakingcourse #bakingclass #bakingstudio #kursuskue #kursuskuekelapagading #infokursus #bakingclass #jakarta #bakingschool #cake #cakestagram #baking #homemade #leskuejakarta #kelasbaking #bakingclassjakarta #hobibaking #instacake #chocolatecake #geode #geodecake #igdaily #instacake #instadaily #kelapagading #decorationclass #fondantfigurine
πŸ“’πŸ“’πŸ“’ Promosi #combocakes #comboduo sempena #rayahaji . 😍 Size 10" x 10" rm95 instead of rm120 Red velvet + rich chocolate cake πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ Nak order 1jenis sahaja pon boleh.. . Promosi sah sehingga 25/8/18 . #slicecake #redvelvetcake #richchocolatecake #kelasbakingkl #kelasbaking #klfoodies #eatdrinkkl #sideincome #farewell #syukurselalu #hitea #hantaran #hantarankahwin #kendurikahwin #kahwin #dulanghantaran #candybuffetmalaysia #doorgift #birthday #zara_multilicious #foodvendor #homebaked #homemade #bridetobe #housewarming #kenduriaqiqah
Loading...
#Repost from @wahabbakingcenter with @regram.app ... Haiii Baking Lovers....... @wahabbakingcenter kembali mengadakan Baking Class. Kali ini Baking Demo bersama @sanneng.indonesia dan chef nya pun gak kalah keren lhooo, dari negara tetangga "Taiwan" ... Baking Class diadakan tanggal 8 September 2018 jam 10.00 s/d selesai, yang berlokasi di Graha Wahab, jl Gunung sahari 1 No.40. Senen, jakarta pusat. . Event yang selalu kami adakan adalah untuk menumbuhkan minat usaha menjadi pengusaha Bakery & Pastry, menyalurkan hobby dan masih banyak yang lainnya.... . Banyak sekali Tips n' Trik yang akan didapat di setiap event Baking Demo kami dan dapatkan pula Doorprize, Luckydip & e_certivicate(by request) . . Yuuuk segera daftarkan diri anda & dapatkan harga CRAZY OFFER, dan dapatkan pula PROMO SEMARAK KEMERDEKAAN Informasi dan pendaftaran silahkan hubungi kami di 081388888968/081388888087 (Call&Wa) . #bakingdemo #bakingclass #bakingclassjakarta #bakingevent #kelasbaking #kelasdemokue #kelaskue #kelasdessert #kelaskuejakarta #kelasmasak #kelaspastry #thousand #thousanlayerscake #veganlayercake #korenabeanpasteflower #democake #wahabbakingcenter
FUDGY BROWNIES WITH CHOC DRIZZLE WhatsApp: www.wasap.my/60194774566 Website: www.kekcawan.com.my Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) #elliez #deheart #kekcawan #sayajual #bakeanddeco #decoclass #bakingclass #kajang #bangi #sayajualkek #kekharijadi #kek #pavlova #tartshell #brownies #ukm #makan #kekbangi #kekcoklat #kektunang #kekmalaysia #harijadi #kekkahwin #tart #kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #pjjbakingclass #instafood
πŸ“’πŸ“’ Istimewa Sempena Pembukaan Training Centre Chocncheezz, KELAS KEK KARTUN(KEK BESAR) semi hands on kembali lagi πŸ“’πŸ“’ . . πŸ€” Anda akan pelajari banyak teknik melukis kartun seperti berikut : . . πŸ€Ήβ€β™€οΈ Pengiraan saiz dan cara bakar kek bersaiz besar πŸ€Ήβ€β™€οΈ Penyediaan gambar mengikut saiz kek πŸ€Ήβ€β™€οΈ Melepa kek besar πŸ€Ήβ€β™€οΈ Menekap gambar dengan teknik chocolate transfer πŸ€Ήβ€β™€οΈ Mewarna gambar menggunakan piping jelly dan buttercream πŸ€Ήβ€β™€οΈ Menulis menggunakan buttercream πŸ‘©β€πŸ³ Anda akan diajar secara hands- on di atas satu kek besar bersama-sama oleh *Cikgu Lili Jamaluddin* dan dikongsi tips-tips bagi menghasilkan kek kartun yang cantik. 🍰 Anda juga akan membawa pulang kek besar yang dipotong untuk dinikmati bersama keluarga . . 🌸 Butiran kelas : . . Tarikh : 1st September 2018 (Sabtu) Tempat : 6-1, Jalan jasmin 6/KS6 Bandar botanic 41200 klang Masa : Pukul 10 pagi sehingga selesai Yuran : RM200 πŸ˜‰ Boleh hubungi saya untuk book tempat. *CEPAT!! TEMPAT TERHAD* . . Whatsapp 017 3535 548 atau 012 337 7944 untuk book tempat. πŸ‘πŸ‘ bagitau kat kawan-kawan sekali, ajak belajar sekali. Jom belajar buat kek kartun cantik 😍😍 . . #kelaskek #kelasdecokek #kelaskekkartun #kelasbaking #bakingclass #decocake
TESTIMONI PJJ . PJJ Kek Lapis Komersial β€’ Kek Lapis Prune β€’ Kek Lapis Masam Manis β€’ Kek Lapis Oreo β€’ Kek Lapis Tembikai Cheese . P/S: Testimoni diatas adalah kreativiti student yang mengolah resepi β€œKek Lapis Tembikai Cheese”. Anda boleh inovasikan resepi mengikut kesesuaian. Style is free 😁 . πŸ“²0196647769 #keklapis #keklapissarawak #keklapissedap #keklapislover #keklapismasammanis #keklapispremium #keklapisoreo #kelascikgugarang #kelasbaking #kelaskek #kuihmelayu #kuihmuih #bazaarpaknil #doorgift #doorgiftcookies #doorgifttunang #doorgiftideas #doorgiftkahwin #kuihtradisional #sayasukamasak #sayajualsayamakan #katering #kateringkahwin #homemade #homemadefoods
PJJ Nona Manis Gediknyeerrr by Cikgu Garang πŸ“²0196647769 (Along) . Video step by step and resepi akan guide & any single tips memang tak tertinggal pun. Dalam video tu kita akan ajar . β€’ Cara mudah nk sapu minyak pada acuan β€’ Cara nk bancuh dan masak adunan ( nak tahu tahap kepekatan adunan ketika masak untuk dapatkan hasil kueh nona manis yg cantik ) β€’ Cara masukkan adunan dlm acuan β€’ Cara kukus β€’ Cara keluarkan kuih daripada acuan . Semua di atas ditunjukkan melalui resepi dan video step by step dalam group FB. Procedure nak join pun senang sangat2 berbaloi dgn nilai wang yang dilaburkan 😁 . #kelasonline #kelasmasakonline #kelasmasak #kelascikgugarang #kelasbaking #kelaskek #kelasroti #kelasmemasak #bazaarpaknil #doorgift #doorgiftcookies #doorgifttunang #doorgiftideas #doorgiftkahwin #sayasukamakan #sayasukamasak #sayajual #katering #kateringkahwin
Learn how to make Pooh themed cake at @bakelaboratory For more details and to register www.bakelaboratory.com
Learn how to make Peony Buttercream Flowers at @bakelaboratory For more details and to register www.bakelaboratory.com
Learn how to make Unicorn Buttercream Flowers at @bakelaboratory For more details and to register www.bakelaboratory.com
Syukur Alhamdulillah. Tak sangka customer yang order ni tengah atas katil hospital tunggu masa je nak bersalin. Lepas kami delivery kek ke hospital, si Ibu dpt makan Classic Moist Buttercake yg diidam2kan selama ni, elok je si Ibu ni bersalin petang tu jugak. Alhamdulillah Ibu & anak selamat & sihat. Thank you dear sudi order dgn Akak ya. 😘😘 . WA Akak at 0192306852 utk tempahan & private baking class. . #thebakingtheater #poslaju #postcake #cakedelivery #deliverykek #keksedap #classicmoistbuttercake #kekbutter #buttercake #buttercakespecialist #kekbutterviral #buttercakeviral #marblecake #kekmarble #kekviral #moistbuttercake #classicbuttercake #bakingclass #kelasbaking #bakingclassmalaysia #bakingclasskl #kelaskkek #kelasmasak #marblecake #strawberrybuttercake #strawberrymoistbuttercake #buttercakefiesta #kekkeramat #kekwangsamaju #kekrawang #kekgenting
KELAS BUFFET SLICE CAKES - 11/8/2018 Kek yg comel, simple, menarik dan siap dipotong 100pcs! Mudah n sesuai untuk majlis keramaian. Terima kasih pada semua yg hadir! Semua jenis terang hati dan rajin2. Semuanya grpup hands on. Buat sama2 dari A-Z. Yg tak biasa baking apa lagi mendeko pun mampu buat dgn baikkkk sekali.. Tahniah!!! 😍😍😍 Okai.. next class InsyaAllah pada 30/9/2018 ahad. Yuran RM180. Dah boleh mula menabung yaaa ✌✌✌ WhatsApp: www.wasap.my/60194774566 Website: www.kekcawan.com.my Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) #elliez #deheart #kekcawan #sayajual #bakeanddeco #decoclass #bakingclass #kajang #bangi #sayajualkek #kekharijadi #kek #pavlova #tartshell #brownies #ukm #makan #kekbangi #kekcoklat #kektunang #kekmalaysia #harijadi #kekkahwin #tart #kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #pjjbakingclass #instafood
Tqvmy lovely customer a.k.a jiran masa shafa kecik2 dlu...masa mencemburui x dpt nk smbung semula menggulung vsr lagi maklumlah skrang tgh musim marathon #goldnuggetpopcorn kt dapur sehingga cuti raya #vietnamesespringroll #vietnamesefood #sweetdealhomebakery #sdhb #ampang #hululangat #kl #pandanindah #ukayperdana #kampungpandan #keramat #sayajualkek #bakingclasskl #bakingclassampang #kelasbaking
Haiii Baking Lovers....... @wahabbakingcenter kembali mengadakan Baking Class. Kali ini Baking Demo bersama @sanneng.indonesia dan chef nya pun gak kalah keren lhooo, dari negara tetangga "Taiwan" ... Baking Class diadakan tanggal 8 September 2018 jam 10.00 s/d selesai, yang berlokasi di Graha Wahab, jl Gunung sahari 1 No.40. Senen, jakarta pusat. . Event yang selalu kami adakan adalah untuk menumbuhkan minat usaha menjadi pengusaha Bakery & Pastry, menyalurkan hobby dan masih banyak yang lainnya.... . Banyak sekali Tips n' Trik yang akan didapat di setiap event Baking Demo kami dan dapatkan pula Doorprize, Luckydip & e_certivicate(by request) . . Yuuuk segera daftarkan diri anda & dapatkan harga CRAZY OFFER, dan dapatkan pula PROMO SEMARAK KEMERDEKAAN Informasi dan pendaftaran silahkan hubungi kami di 081388888968/081388888087 (Call&Wa) . #bakingdemo #bakingclass #bakingclassjakarta #bakingevent #kelasbaking #kelasdemokue #kelaskue #kelasdessert #kelaskuejakarta #kelasmasak #kelaspastry #thousand #thousanlayerscake #veganlayercake #korenabeanpasteflower #democake #wahabbakingcenter
Ada banyak sekali varian roti mulai dari tekstur, warna dan rasa.Β Tentu saja banyak teknik yang harus dipelajari untuk membuat berbagai aneka roti. Nah di kelas ini kita nggak cuma belajar bikin roti, tapi juga donat. Join yuk! Register yourself now. πŸ“ž 031 501 7377 Line: @ harriette (with @) WhatsApp: 0822 1000 6375 πŸ“© harriette.cakeversity@gmail.com www.harriette-cakeversity.com - Foto ini merupakan ilustrasi materi yang akan dipraktekkan. #baking #tipsbaking #cakedecoratingsurabaya #oleholehsurabaya #khassurabaya #surabayakuliner #infosurabaya #kursuskuesurabaya #kursusbakingsurabaya #kelasbaking #kelasmasak #resepyummy #doyanbaking #doyancooking #kursuskue #igms_idresep #reseproti #anekaroti
CHOC OREO CAKE WITH BUTTERCREAM Size 6" boleh makan 6-7 orang Hanya RM35 aje 😍 Ready stok. Bole pickup today, esok atau lusa. Whatsapp ya πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜‹ WhatsApp: www.wasap.my/60194774566 Website: www.kekcawan.com.my Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) #elliez #deheart #kekcawan #sayajual #bakeanddeco #decoclass #bakingclass #kajang #bangi #sayajualkek #kekharijadi #kek #pavlova #tartshell #brownies #ukm #makan #kekbangi #kekcoklat #kektunang #kekmalaysia #harijadi #kekkahwin #tart #kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #pjjbakingclass #instafood
Setelah sukses di Fun Baking Class - Kukis Hias Batch 1, kali ini Kampung Tepung kembali mengadakan Fun Baking Class - CUPCAKE FONDANT Batch 2 pada tanggal 18 Agustus 2018. . Terbatas untuk 10 peserta. Disponsori oleh Filma. Peserta mendapatkan: - Goodiebag - Resep - Produk hasil praktek - Snack - Makan siang - Sertifikat @ 200K. Diskon - ketentuan berlaku. Lokasi : Kampung Tepung - Villa Pajajaran Permai, Cileunyi - Bandung. . Buat yang penasaran dengan Fun Baking Class KUKIS HIAS dan kelas-kelas lainnya tunggu jadwal selanjutnya 😊. . Happy Baking semuanya 😘😍😍. . #privatecourse #bakingclass #kelasbaking #cupcakefondant #kedairoticileunyi #produsenroti #openreseller
Setelah sukses di Fun Baking Class - Kukis hias Batch 1, kali ini Kampung Tepung kembali mengadakan Fun Baking Class - CUPCAKE FONDANT Batch 2 pada tanggal 18 Agustus 2018. . Terbatas untuk 10 peserta. Disponsori oleh Filma. Peserta mendapatkan: - Goodiebag - Resep - Produk hasil praktek - Snack - Makan siang - Sertifikat @ 200K. Diskon - ketentuan berlaku. Lokasi : Kampung Tepung - Villa Pajajaran Permai, Cileunyi - Bandung. . Buat yang penasaran dengan Fun Baking Class KUKIS HIAS dan kelas-kelas lainnya tunggu jadwal selanjutnya 😊. . Happy Baking semuanya 😘😍😍. . #privatecourse #bakingclass #kelasbaking #cupcakefondant #kedairoticileunyi #produsenroti #openreseller
Sabtu ini!!! Sabtu ini! Kelas paling sesuai bagi mereka yang baru berjinak dalam mengenali dunia fondant. Apa yang bakal dipelajari? πŸ‘‰ Cara membuat homemade fondant yang mudah untuk digunakan. πŸ‘‰ Cara coating kek menggunakan fondant. πŸ‘‰ Cara membuat gumpaste. πŸ‘‰ Asas hiasan bunga dari gumpaste. πŸ‘‰Cara membuat ribbon dari gumpaste. πŸ‘‰ Cara membuat hiasan butterfly dari gumpaste. πŸ‘‰Cara membuat 'wording' dari gumpaste. πŸ‘‰ Asas dekorasi kek fondant yang 'simple' namun tetap nampak menawan. πŸ‘‰Menggunakan kek betul bukannya dummy kek. Hubungi nombor tertera untuk mendaftar. Tempat adalah terhad. Lokasi, @kekcawan.com.my , Bangi Selangor. #bakingclass #kelasbaking #fondantcakeclass #kelaskekfondant #fondantcake #basicfondant #bakingroombyainiesyeema #bakingroom
BASIC FONDANT DECORATING CAKE CLASS Instructor: Puan Ainie Syeema Tarikh: 18 Ogos 2018 Masa: 9am - 5pm Yuran: RM280 Kepada bakers yang baru belajar untuk berjinak jinak dengan dunia fondant, kelas ini khas untuk anda!! Jom sertai kami dalam Basic Fondant Decorations Cake Class. Apa yang bakal dipelajari? πŸ‘‰ Cara membuat homemade fondant yang mudah untuk digunakan. πŸ‘‰ Cara coating kek menggunakan fondant. πŸ‘‰ Cara membuat gumpaste. πŸ‘‰ Asas hiasan bunga dari gumpaste. πŸ‘‰Cara membuat ribbon dari gumpaste. πŸ‘‰ Cara membuat hiasan butterfly dari gumpaste. πŸ‘‰Cara membuat 'wording' dari gumpaste. πŸ‘‰ Asas dekorasi kek fondant yang 'simple' namun tetap nampak menawan. πŸ‘‰Menggunakan kek betul bukannya dummy kek. WhatsApp: www.wasap.my/60194774566 Website: www.kekcawan.com.my Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) #elliez #deheart #kekcawan #sayajual #bakeanddeco #decoclass #bakingclass #kajang #bangi #sayajualkek #kekharijadi #kek #pavlova #tartshell #brownies #ukm #makan #kekbangi #kekcoklat #kektunang #kekmalaysia #harijadi #kekkahwin #tart #kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #pjjbakingclass #instafood
Koream Cafe Dessert - Baking ClassπŸŽ‚πŸŽ‚
Mintak maaf buat u alls terliur petang2 ni ok πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹Pecan Butterscotch whole. Thank you En. Afendi for repeating order with us. Only RM 120. . WA : 0192306852 utk tempahan & private personal baking class. . #thebakingtheater #pecanbutterscotch #pecan #butterscotch #keksedap #kekbutterscotch #kekpecanbutterscotch #bakingclass #kelasbaking #kelaskek #kekkl #kekkeramat #kekgentinghighland #kekgenting #kekwangsamaju #kekserendah #kekbatangkali
β€ŽΨ¨ΩΨ³Ω’Ω…Ω Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡Ω Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­Ω’Ω…ΩŽΩ†Ω Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­ΩΩŠΩ… Assalamualaikum πŸ’•πŸ’• RR33 All about butter cakes! Fee : Rm200 Deposit of rm100 ( to confirm seat) Pls whatsapp 012-3799405 Rifa πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Lunch providedπŸ₯ͺ Group Hands-on baking classπŸ€·β€β™€οΈ Location: Season Garden Residences,Sect 10 Wangsa Maju *suitable for beginners* Sunday (9/9/2018) Time : 930am - 130pm #smallgroupbakingclass Maximum 7-8 students only U will learn πŸ‘‡πŸΌ 1. Mixed fruits pastry cake πŸ‡πŸ“ 2. Sour cream butter cake🍢 3. Marble cake (chocvanilla & paddle pop 🍭) - with two recipes - baking guide tips & techniques #kelasbaking #bakingclassmalaysia #kelaskek #rrhausbakingclass #wangsamaju #keksedap
Next baking class at @bakelaboratory Baking Studio on September 2018. You will learn 7 recipes in a 2-days-class with instructor @sweet_moment__ [Korea]!πŸ’– Register now to get EARLY BIRD DISCOUNT! . CLASS A (21-22 September 2018) -La Vie en Rose cake -Marzipan white choco pound -Corncheese shortcake -Dripping nutella cake -Squid ink cheese scone -Sweet pumpkin cheese cake -Matcha bean almond pound . CLASS B (23-24 September 2018) -Mango lime triangle -Green grape shortcake -Choco heaven cake -Chestnut scone -Milktea cake -Matcha double cheesecake -Caramel macchiato pound . For more information and to register www.bakelaboratory.com
Next baking class at @bakelaboratory Baking Studio on September 2018. You will learn 7 recipes in a 2-days-class with instructor @sweet_moment__ [Korea]!πŸ’– Register now to get EARLY BIRD DISCOUNT! . CLASS A (21-22 September 2018) -La Vie en Rose cake -Marzipan white choco pound -Corncheese shortcake -Dripping nutella cake -Squid ink cheese scone -Sweet pumpkin cheese cake -Matcha bean almond pound . CLASS B (23-24 September 2018) -Mango lime triangle -Green grape shortcake -Choco heaven cake -Chestnut scone -Milktea cake -Matcha double cheesecake -Caramel macchiato pound . For more information and to register www.bakelaboratory.com
Hallo teman2.. Yg kemarin menanyakan kelas Chocolate Drawing Cake by Hiroaki Kodera (Japan tutor), pilihan instalment dan cashback sdh tersedia ya di Tokopedia kami : Studio by Pristy Jangan sampai terlewatkan kelas ini lho.. dijamin banyak banget teknik yang didapatkan dan seru 😊😍 Info lebih lanjut, boleh langsung japri aku atau WA 08174883479. See you... 😊😊 #chocolatedrawing #bakingclassjakarta #bakingcourse #bakingclass #bakingcoursejakarta #kelasdekorasikue #kelasbakingjakarta #kelasbaking #bakingworkshopjakarta #bakingworkshop #workshopbakingjakarta #workshopbaking
#latepost Having a chance to teach overseas for Deco Marshmallows, Cream Cheese Painting the bite size series and 3D Whip Painting in Singapore and I had a very very happy n great time with students 😍😊 Thank you sooo much @thevanillabean_sg for hosting the class and your warm hospitality for having me with you and thank you sooo much too for all the participants who join the classes and having fun with us. See you again Singapore πŸ˜˜πŸ˜ƒπŸ˜ƒ #singapore #singaporeworkshop #overseasworkshop #bakingworkshopsingapore #bakingclasssingapore #bakingclass #bakingworkshop #kelasbaking #workshopsingapore #workshopbaking
Pecan Butterscotch whole. Thank you En. Afendi for repeating order with us. Only RM 120. . WA : 0192306852 utk tempahan & private personal baking class. . #thebakingtheater #pecanbutterscotch #pecan #butterscotch #keksedap #kekbutterscotch #kekpecanbutterscotch #bakingclass #kelasbaking #kelaskek #kekkl #kekkeramat #kekgentinghighland #kekgenting #kekwangsamaju #kekserendah #kekbatangkali
Cute Wood Animals in form of Mantao Sandwich, and all done without using any special molds nor ediblepen. Only using natural color powder and hands mold 😍 Very cute and delicious mantao too. Super in love with these cuties... Thank u teacher @xue_ren from Mantaolicious for your great class and for teaching me, and tq soo much @bakings_corner Fiona Lau for hosting the class. See you soon 😘😘 #mantao #decomantao #mantaolicious #steambun #steamedbun #steambuns #cutepao #pao #cutefood #bakingcourse #bakingworkshop #bakingclass #workshopbaking #kelasbaking #kelasbakingjakarta #bakingworkshopjakarta #bakingclassjakarta
A very cute mantao in my hand 😍😍 This 3D cute unicorn figure is made all from Mantao and 100% edible, it can be re-steamed to get more fluffy n bouncy texture before eat. And this steamed bun also made with all natural food coloring yaay sooo happy n healthy Louveee unicorn always 😍 #unicorn #babyunicorn #edibleunicorn #cutepao #cutefood #pao #mantao #cutemantao #steambread #naturalfoodcolor #steambun #steambuns #steamedbun #bakingclassjakarta #bakingworkshop #bakingworkshopjakarta #workshopbakingjakarta #kelasbakingjakarta #kelasbaking
Terima kasih semua! Kelas Cream Puff & Choc Eclairs today 12/8/2018 πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜‹ WhatsApp: www.wasap.my/60194774566 Website: www.kekcawan.com.my Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) #elliez #deheart #kekcawan #sayajual #bakeanddeco #decoclass #bakingclass #kajang #bangi #sayajualkek #kekharijadi #kek #pavlova #tartshell #brownies #ukm #makan #kekbangi #kekcoklat #kektunang #kekmalaysia #harijadi #kekkahwin #tart #kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #pjjbakingclass #instafood
⭐️OPEN PO PEMESANAN PEMPEK UNTUK HARI RAYA IDUL ADHA, READY HARI RABU 21 AGUSTUS ♨️PAKET 100rb ISI 25pcs PEMPEK KECIL CAMPUR (KAPAL SELAM, LENJER, ADAAN, KULIT) ♨️PAKET 200rb ISI 2 KAPAL SELAM BESAR, 2 LENJER BESAR, 40 PEMPEK KECIL CAMPUR ‼️Dijamin empuk, enak dan asli ikan tenggiri πŸ“±UNTUK PEMESANAN πŸ“žHP/WA : 081297204596 πŸ“ LOKASI Perumahan Kranggan Permai, Cibubur #bakingclass #cookingclass #bakingtools #baking #cake #cooking #kursusmasakprivate #kursuskueprivate #masakan #kursuskue #kursusmasakan #kursuscake #kursusdecor #bakingcourse #cookingcourse #indonesia #kelasbaking #kelaskue #kelasmasak #hidanganpenutup #kursuskuejakarta #kursusmasakanjakarta #kursusmasakjakarta #kursusjakarta #jakarta #cibubur #puddingkekinian #puddingpolkadot
⭐️OPEN PO PEMESANAN PEMPEK UNTUK HARI RAYA IDUL ADHA, READY HARI RABU 21 AGUSTUS ♨️PAKET 100rb ISI 25pcs PEMPEK KECIL CAMPUR (KAPAL SELAM, LENJER, ADAAN, KULIT) ♨️PAKET 200rb ISI 2 KAPAL SELAM BESAR, 2 LENJER BESAR, 40 PEMPEK KECIL CAMPUR ‼️Dijamin empuk, enak dan asli ikan tenggiri πŸ“±UNTUK PEMESANAN πŸ“žHP/WA : 081297204596 πŸ“ LOKASI Perumahan Kranggan Permai, Cibubur #bakingclass #cookingclass #bakingtools #baking #cake #cooking #kursusmasakprivate #kursuskueprivate #masakan #kursuskue #kursusmasakan #kursuscake #kursusdecor #bakingcourse #cookingcourse #indonesia #kelasbaking #kelaskue #kelasmasak #hidanganpenutup #kursuskuejakarta #kursusmasakanjakarta #kursusmasakjakarta #kursusjakarta #jakarta #cibubur #puddingkekinian #puddingpolkadot
TESTIMONI PJJ . PJJ Nasi Daging & Nasi Serai bersama Set Lauk Pauk πŸ“² 0196647769 . β€’ Nasi Daging β€’ Nasi Serai β€’ Kari Kambing β€’ Kurma Daging β€’ Sup Daging β€’ Air Asam . #nasi #nasidaging #nasiserai #karikambing #kurmadaging #masakkurma #kelasonline #kelasmasakonline #kelasmasak #kelascikgugarang #kelasbaking #kelaskek #kuihmelayu #kuihmuih #bazaarpaknil #doorgift #doorgiftcookies #doorgifttunang #doorgiftideas #doorgiftkahwin #kuihtradisional #sayasukamasak #sayajualsayamakan #katering #kateringkahwin #homemade #homemadefoods
Ni akak buat homemade marshmallow Nanti ada masa akak share resepi & buat video step by step ok Ni versi marshmallow oreo #makan #lapar #masak #dapur #resepi #minum #foodporn #marshmallow #halalmarshmallow
TESTIMONI PJJ . PJJ Kek Lapis Komersial β€’ Kek Lapis Prune β€’ Kek Lapis Masam Manis β€’ Kek Lapis Oreo β€’ Kek Lapis Tembikai Cheese . P/S: Testimoni diatas adalah kreativiti student yang mengolah resepi β€œKek Lapis Tembikai Cheese”. Anda boleh inovasikan resepi mengikut kesesuaian. Style is free 😁 . πŸ“²0196647769 #keklapis #keklapissarawak #keklapissedap #keklapislover #keklapismasammanis #keklapispremium #keklapisoreo #kelascikgugarang #kelasbaking #kelaskek #kuihmelayu #kuihmuih #bazaarpaknil #doorgift #doorgiftcookies #doorgifttunang #doorgiftideas #doorgiftkahwin #kuihtradisional #sayasukamasak #sayajualsayamakan #katering #kateringkahwin #homemade #homemadefoods
This is Us. People behind the desk of #KelasSinau . . . Kelas Sinau is a trainer hub. If you have a capability to teach something but dont know how to create or build your class, just poke us. We will gladly to help you. . See you in your own class! . . . . #kelassinau #trainerhub #kelasmakeup #kelasmasak #guru #kelassocmed #kelasbaking #kelaskomunikasi #kelasinspirasi
Hi @sugarandspice.id friends 😊😘😊 . Kali ini kita membuka pendaftaran utk "KELAS BIKA AMBON" bersama @lince.gunawan , TANPA OVEN KHUSUS LOH. . Peserta akan diajarkan 3 varian rasa: - original - pandan - nangka . Akan diajarkan teknik khusus bagaimana membuat BIKA AMBON dgn memakai OVEN GAS dan KOMPOR ( TANPA ALAT KHUSUS ) . Yang mau ikutan, bisa liat infonya di bawah ini. Tgl : Sabtu / 25 Aug 2018 Jam : 10 am sd selesai Lokasi : @sugarandspice.id @interconkitchen Kebon Jeruk Jakarta Barat . Bagi yang berminat silahkan japri ke wa no 0812 8 1111 98/ 0813 1200 9696 Thank u 😘 #bakingcourse #bakingclass #bikaambon #jakartabarat #jakartabaratbakingcourse #belajarbuatkue #kueenak #kursusbaking #kelasbaking #infokursus #infokursusjakarta
2 Tiers Stacked Wedding Cake Class. Terima pada semua peserta yang hadir, tidak dilupa terima kasih juga pada pihak penganjur @shabrianasacademy atas jemputan. Tempat belajar selesa, malah menu semua sedap sedap belaka! #bakingclass #handsonclass #kelasbaking #weddingcake #kekkahwin # #kualalumpur #buttercream #bakingroombyainiesyeema #bakermalaysia
Malam tadi jam 5 pagi baru tidur sejurus siapkan tempahan kek. Jam 8 bangun untuk ke kelas 2 Tiers Stacked Wedding Cake di Shabriana's Academie, Setiawangsa. Setiap amanah dan tanggungjawab sedaya upaya dilunas kan dengan baik dan Alhamdulillah, kelas berjalan dengan lancar sekali. Terima kasih pada semua yang hadir. Lepas ni dah boleh open order untuk wedding cake. Hehe. #bakingclass #handsonclass #kelasbaking #weddingcake #kekkahwin # #kualalumpur #buttercream #bakingroombyainiesyeema #bakermalaysia
next page →