#berbuka

59,066 posts

Loading...
Selamat #berbuka #puasa & menunaikan #Solat #Maghrib #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #sihatdengansolat #sihatdenganpuasa #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
- Selamat berbuka semua. Jom makan. Alhamdulillah🥰 #berbuka #puasaganti #masihdioffice
Loading...
Yang menang Chelsea tapi yang bahagia Liverpool nih. Bisa jadi kekalahan Manchester City atas Chelsea tersebut bakal menjadi jalan menuju gelar juara bagi Liverpool. Semoga saja. 😁 #fulltimewin #kasihan #soalnya #liverpool #udah #lama #banget #puasa #gelar #sampai #lupa #berbuka #trophy #premierleague #kemenangan #chelsea #atas #manchestercity
Happy Saturday Sushi Lovers 🍣. Mau makan sushi tapi malas beli keluar? yuk diorder aja @sukimakizushi tinggal klik, sushi km lgs bisa sampai dirumah..utk skrg sukimakizushi sdh bisa dipesan melalui TOKOPEDIA yah.😊 Terima Kasih. #sushionline #deliverysushi #berbuka #sushijakarta #
Jumat berkah .... Makan malam kali ini di sponsori oleh Beef original plus milkshake strawberry... Nyuuuss lah .... Heheee #steak #madiun #madiunhitz #vscocam #kuliner #vsco #instagood #masakan #chicken #beef #jamur #esteh #promo #ramadhan #berbuka #bukber #kotamadiun #stakenak #steak hitz#kulinerjawa #kulinermadiun #recomended #sman2madiun #smp4madiun
Simple ini kek namanya Pizza Bujang 😭 Jan Baper mblo 😔 mantap betul ini 😍😘🤗🤗 . credits by @khairulaming Repost @foodyboys Jan lupa Follow 👉@masak.enak.id . . Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur
Butter Chicken . . 🔺Ingredients: 1/2 cup flour 1/4 cup corn starch Salt & black pepper 200g chicken 2 tbsp butter 1 onion 3 cloves garlic 1/2 can evaporated milk Curry leaves and chilli Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur Creadit : @khairulaming
Selamat #berbuka #puasa & menunaikan #Solat #Maghrib #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #sihatdengansolat #sihatdenganpuasa #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
Disaster rupa popia aku hari ni. Tapi rasa inti dia mmg betul2 sedap. . . POPIA CARBONARA CHEESE 🔺 Ingredients 1 onion 150g minced chicken 3 sausages 1 can of carbonara sauce Black pepper Spring Roll Sheet (Kulit popia) Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur Creadit : @khairulaming
Tanpa kata buat KITA. #sahabat #berbuka
Alhamdulillah Selamat berbuka PUASA bagi yang menjalankan Terimakasih untuk rezekimu yang LUAS #puasasenin #puasaseninkamis #puasa #berbuka #berbukapuasa
Puasa Day 4 : Ayam Masak Lemak Cili Api Bahan-bahan ⭐10 biji cili api ⭐4cm kunyit hidup ⭐1 cawan air ⭐2 batang serai ⭐500g ayam ⭐Gula dan garam secukupnya ⭐1 kotak kecil santan (200ml) ⭐1 asam keping ⭐Sedikit daun kunyit Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur #royalwedding
Alhamdulillah, Selamat berbuka puasa bagi yang menjalankan Thanks Allah atas rezekimu yang LUAS #puasasenin #puasaseninkamis #puasa #berbuka #berbukapuasa
Ejen Iman buat pickupline. #ejeniman #ejenchris #berbuka #juadah #ramadhan
Selamat #berbuka #puasa & menunaikan #Solat #Maghrib #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #sihatdengansolat #sihatdenganpuasa #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
Projek sis malam tadi 🙈😌 . Lawa kan?? Lawa kan??? Awak makan apa breakfast pagini? . . . ⌚OPEN ORDER NOW!!! . . . . . Place your order now. Boleh custom warna favorite uols, kalau nak custom warna directly WhatsApp tekan link 🔗 👆 kat bio okies ☺ DM kami untuk info 😍 Open for borong and etc. Give us at least 3 days untuk siapkan order 😉 . . #tasbihmurah #tasbihdigital #tasbihdigitalmurah #tasbih #zikir #tasbihzikir #lokalah #sapotlokal #sayajual #sayajualtasbih #sayajualmurah #bazaarpaknil #sunnah #lokalah #lokalbrand #sapotlokal #wanita #perempuan #sabah #brunei #umrah #tasbihzikir #umrahtravel #mekah #ramadhan #iftar #puasa #berbuka
Assalammualaikum... Pagi Ahad ni plan awak? Jogging atas katil ke tu? 😁 ⌚OPEN ORDER NOW!!! . . . Thank you dear 😍😘 . . Place your order now. Boleh custom warna favorite uols, kalau nak custom warna directly WhatsApp to 013-2857775 ☺ DM kami untuk info 😍 Open for borong and etc. Give us at least 3 days untuk siapkan order 😉 . . #tasbihmurah #tasbihdigital #tasbihdigitalmurah #tasbih #zikir #tasbihzikir #lokalah #sapotlokal #sayajual #sayajualtasbih #sayajualmurah #bazaarpaknil #fattzura #lokalah #lokalbrand #sapotlokal #wanita #perempuan #sabah #brunei #umrah #tasbihzikir #umrahtravel #mekah #ramadhan #iftar #puasa #berbuka
"..Sedang mengalami masalah?? jangan di bawa fikir.. di bawa zikir sahaja.. itu lebih memudahkan jalan mu untuk menghadapi masalah mu.."🌹 Hari cuti kan? Tak salah bersiap awal untuk Maghrib harini 😀 ⌚OPEN ORDER NOW!!! . . . . . Place your order now. Boleh custom warna favorite uols, kalau nak custom warna directly WhatsApp to 011-33333616 ☺ DM kami untuk info 😍 Open for borong and etc. Give us at least 3 days untuk siapkan order 😉 . . #tasbihmurah #tasbihdigital #tasbihdigitalmurah #tasbih #zikir #tasbihzikir #lokalah #sapotlokal #sayajual #sayajualtasbih #sayajualmurah #bazaarpaknil #fattzura #lokalah #lokalbrand #sapotlokal #wanita #perempuan #sabah #brunei #umrah #tasbihzikir #umrahtravel #mekah #ramadhan #iftar #puasa #berbuka
Minyak salmon banyak rupanyaa grill salmon cajun #Berbuka 💪💪
Selamat berbuka Puasa😇🙏. . . Sampeu Aci siap di goreng diatas batu bata Sayang sekali Cirengnya dah ga ada 😌 #warung #cireng #berbuka #urban #jajanan #kuliner
menunggumu datang ketika senja akan beranjak pulang, seperti meluaskan sabar ketika angin tiada menghantar kabar. . . . termangu, merapal harap atas penjagaan Tuhan padamu. #kisahkopi #ketikasenja #adzanmaghrib #berkumandang #kudapan #senja #berbuka #pastel #coffeestory #filosofikopi #daughter #habibi #comingsoon #poems #quotes #ruanghati #pieces #inspiration #instafoodie #foodandbeverages #instadrink #diaryfey
salah satu cara mensyukuri nikmat sehat dari Allah adalah dengan menjaga kesehatan Setuju? Menunggu BERBUKA PUASA bagi yang menjalankan😊 . . #senin #puasasenin #berbuka #sehat #nikmatsehat #kesehatan
Lala Masak Pedas . . . . Bahan-Bahan 3 ulas bwg putih 1 inci halia 1 biji bawang merah 2 btg serai 1 sudu cili boh 1/3 cawan air 2 sudu sos tiram 2 sudu sos cili Garam & gula Cili Daun limau purut 1/2 kg lala Kalau xde lala..blh ganti dgn kepah, kerang, atau mana2 makhluk sesiput yang korang suka. Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur
Selamat petang semua. Ni admin nak cerita n kongsi sikit waktu² mustajab untuk berdoa. 1. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud “Doa di antara azan dan iqamah tidak tertolak”(Hadis Riwayat At Tirmidzi dan Abu Daud). 2. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud “Doa tidak tertolak pada 2 waktu, iaitu ketika azan berkumandang dan ketika hujan turun.” (Hadis Riwayat Al Hakim) 3. Rasulullah SAW pernah membicarakan tentang hari Jumaat dalam sebuah hadis sahih di mana Baginda bersabda: “Hari Jumaat ada 12 jam yang mana tiada seorang hamba muslim berdoa padanya kecuali akan diberikan (dimakbulkan), maka carilah ia di hujung waktu selepas Asar.” (Hadis Riwayat Abu Daud) Selain itu, satu lagi waktu yang patut dianggap mustajab oleh para ulama’ adalah ketika waktu imam duduk di mimbar sehingga solat Jumaat selesai. 4. Dari Jabir bin ‘Abdillah, Rasulullah SAW bersabda, “Di malam hari terdapat suatu waktu yang tidaklah seorang muslim memanjatkan doa pada Allah berkaitan dengan dunia dan akhiratnya bertepatan dengan waktu tersebut melainkan Allah akan memberikan apa yang ia minta. Hal ini berlaku setiap malamnya.” (Hadis Riwayat Muslim) 5.Sabda Rasulullah  SAW “Doa yang terbaik adalah doa ketika hari Arafah” (Hadis Riwayat At Tirmidzi). 6.Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud : “Ada tiga doa yang tidak tertolak. Doanya orang yang berpuasa ketika berbuka, doanya pemimpin yang adil dan doanya orang yang dizalimi.” (Hadis Riwayat At Tirmidzi). Source: https://siraplimau.com/antara-5-waktu-paling-mustajab-untuk-berdoa/ Moga pembaca² dapat memanfaatkan ilmu ini. Semoga Allah makbulkan doa² kita yang baik². Aamiin aamiin aamiin ya rabbal alaamiin. #doa #doamustajab #azan #iqamah #iqamat #arafah #sepertigamalam #jumaat #sahur #berbuka #puasa #msb -msb
Puasa. X sempat sampi umah nk berbuka..singgah petronas beli vsoy minum ni dulu..sedap sungguh sejuk2. Rasa kenyang jugak rupanya minun air ni..munkin ingredients tu membantu. . #vsoy #berbuka #puasasunat #dietmakannasi
Selamat #berbuka #puasa & menunaikan #Solat #Maghrib #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #sihatdengansolat #sihatdenganpuasa #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
25.10.2018 BERBUKA #nasigorengciliapi . . Nasi segenggam Dada ayam grill Telur 1biji Cili api 3biji Olive oil 1st Sawi Timun Air asam homemade . Anggaran : 480 kalori . . #menusihat #menudiet #dietsihat #dietkalori #dinnersihat #healthydinner #berbuka #iftarsihat #puasasunat #puasakhamis #menuiftar #timunjepun #ayamgrill #airasamsihat #dietsihat #sukusukuseparuh #suku2separuh #eatcleanmalaysia #eatclean #menudietmalaysia
#menu #berbuka #puasa #sunat siang dok teringat caru sumbat cabai resepi mak😘😘😘
Martabak manis coklat keju homemade ala ala saya 😂 #martabak #manis #coklat #keju #lumer #coklatnya #homemade #camilan #iseng #berbuka #denganygmanis
#NIKMATNYA #BERSUJUD Selamat #berbuka #puasa & menunaikan #Solat #Maghrib #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #sihatdengansolat #sihatdenganpuasa #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
Sebagaimana hanya orang #berpuasa yang tahu nikmatnya berbuka. Pun demikian nikmatnya menikah, hanya mereka yang #menjaga diri hingga dihalalkan yang tahu. Seperti berpuasa, kamu #menahan diri dari godaan makanan dan minuman enak di sepanjang perjalanan yang kamu lihat. Demi #berbuka di waktu yang tepat. Semua hal menggiurkan itu, terbayar lunas saat waktu berbuka tiba, meski hanya dengan segelas air putih atau sebutir kurma. Demikian halnya diriku saat pulang ke hatimu, Tuan. #Sederhana saja yang kuinginkan darimu, #bersama #saling #mengingatkan untuk meraih #ridha Allah. Tidak kupikirkan kriteria lelaki yang sempurna. Sebab bagiku, kamu telah #sempurna saat mau #berjanji dengan Allah untuk menerimaku yang tidak sempurna. Siapa sangka, Tuan... kamu yang dulu terasa salah, kini nyata #benar menjadi takdirku. Setelah #perjalanan panjangku bertemu banyak lelaki yang terlihat benar untukku, namun tidak untukNya. Video dan suara by: @brightsunn Meta morfillah
#Salam #Maghrib & Selamat #Berbuka #Puasa #Sahabat .... Jom! Kita #Solat #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
"Menunggu..." #Ma 'hadAl_Ittihaad #lalong #Berbuka
diorder buat berbuka yuk.. Have a Bronchips day... Ready Surabaya 3 topping chococips, keju, dan kacang #ready #readymakassar #makassaronline #makassardagang #onlineshop #onlineshopping #cokelat #keju #kacang #chococips #bronchips #keripik #brownies #keripikbrownies #berbuka #bersama #cemilan #snack
#Salam #Maghrib & Selamat #Berbuka #Puasa #Sahabat .... Jom! Kita #Solat #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
repost from @muslimah.salafy #DuaofTheDay . Doa Berbuka Puasa Di Tempat Orang Lain . أَفْطَرَ عِنْدَكُمُ الصَّائِمُوْنَ، وَأَكَلَ طَعَامَكُمُ اْلأَبْرَارُ، وَصَلَّتْ عَلَيْكُمُ الْمَلاَئِكَةُ Afthoro 'indakumush-shoo-imuun, wa akala tho'aamakumul abroor, wa shollat 'alaikumul malaa-ikah. . Orang-orang yang berpuasa berbuka di tempatmu, orang-orang yang baik memakan makananmu, dan para malaikat mendoakan agar kamu mendapat rahmat. . HR. Abu Dawud 3/367, Ibnu Majah 1/556 dan An-Nasa'i dalam 'Amalul Yaum wal Lailah no. 296-298. Al-Albani menyatakan hadits tersebut shahih dalam Shahih Abi Dawud 2/730. . Ketika kita tidak berbuka di rumah, seperti berbuka di masjid atau di tempat orang lain, dan kita diberi hidangan berbuka oleh saudara muslim yang lain, maka kita dianjurkan mendoakan mereka, sebagai wujud rasa terima kasih kita kepadanya. . •┈┈┈◎❅❀❦🌸❦❀❅◎┈┈┈• . ☆Pegang erat sunnah dan gigitlah dengan geraham - Berani syar'i tanpa selfie☆ . 🔊 Disebarkan oleh : 📸 instagram : @muslimah.salafy 💻 facebook.com/muslimah.salafyy 📢 Telegram: t.me/muslimahsalafyy 📲 Group Line : muslimah.salafy 🌏 sumber : Hisnul Muslim dan http://www.facebook.com/doa.dzikir.shahih.harian/posts/270896109677121 . . . #doaberbukapuasa #doaberbuka #berbukapuasa #doa #berbuka #puasa #sunnah #dakwah #islam #dakwahislam #tauhid #hijrah #hijrahyuk #dakwahtauhid #salaf #nyunnah #kajian #kajiansalaf #sunnahituindah #sunnahitumudah #yuknyunnah #muslim #rasulullahﷺ #prophetmuhammadﷺ #istiqomah .
Dapur Lonely Episode 3 : Mango Bingsu Ingredients: 500ml fresh milk 1 mango 1 scoop vanilla ice cream 2 tbsp condensed milk Freeze milk overnight and then pound it with a mortar. Then serve it in a bowl, topped with vanilla ice cream, mango and condensed milk. @khairulaming . #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #DEINASLIMAXJUICE #MaximumWeightManagement
Mana satu pilihan awak? Yang hitam atau yang merah?? Yang hitam boleh dimakan dengan pisang goreng ke tempe goreng ke atau yang viral sekarang tauhu bergedil.. seriuss!! terangkat rase die..! . . Kalau yang merah pulak boleh di makan dengan popia goreng.. cekodok bilis.. cucur udang ka.. semua boleh.. ha apa lagi pilihan di hati awak2 tau.. 😍😍 . . #sambalkicapummi #sambalkicap #sambalkicapcilipadi #sambalkicapjohor #sambalkicappedas #sambalkicaphomemade #soshomemade #sospencicah #cucurudang #pisanggoreng #tempegoreng #tauhubergedil #cucurbilis #Sambalbilisummi #onlinebazaar #kitchen_ummi #bersahur #berbuka #pembukaselera #likat #pekat
Okeii la abam..nanti hakak buat yer...😋😋 hakak simpan dulu kt sini.. @Regran_ed from @khairulaming - Dapur Lonely : Edisi Sahur Ni resepi kurma shake yang saya guna untuk sahur everyday Bahan-bahan ⭐1 cawan oats ⭐2 cawan susu ⭐5 biji kurma ⭐Sedikit air Rendam oats dgn susu + kurma dan air selama satu malam. Pastu blend. Nak tambah pisang pn blh. Selamat berbuka!! #makan #food #foodie #berbuka #puasa #ramadan #ramadhan #iftar #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #selamatberbuka #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely - #regrann
#Salam #Maghrib & Selamat #Berbuka #Puasa #Sahabat .... Jom! Kita #Solat #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
#Salam #Maghrib & Selamat #Berbuka #Puasa #Sahabat .... Jom! Kita #Solat #Berjemaah , baca #Al -#Quran (walaupun sepotong ayat) & #Tafsirnya . #ILMU & #AMAL #Aafiyat #Lifestyle Sama-sama kita amalkan gaya hidup Aafiyat
Mari..tanam jasa#Berbuka puasa @enny.lo.5 dan @jeffrylolo bersama anak-anak panti asuhan baramuli#06062018 #pinrang
Variety of Dim Sum in the house. 😋😋. Dim Sum beli kat bazar semalam hari ni baru makan. Rasa blh la cm Sos dia kurang sikit.😋😋. ••••••••❤️❤️❤️••••••••• #instantnoodle #cloudy #delicious #enak #sedap #makan #eat #food #foodporn #foodie #instafood #foodoftheday #foodphotography #foodstagram #foodphoto #yummy #iphone #weekend #tasty #yummy #picoftheday #foodpic #iftar #berbuka #puasa #ramadan #hungry #dimsum #nightshift #photography #photoshoot
Steamed lemon Sea Bass thai styles for iftar. Yummy and delicious 😋😋🐠🐟.. Siakap Steam yg sedap untuk berbuka. Ni kalau balik kampung hari2 duk makan benda ni. Kali ni kita cb masakan kat kedai.😋😍🐟🐠.. •••••••••❤️❤️❤️••••••• #steamfish #cloudy #delicious #enak #sedap #makan #eat #food #foodporn #foodie #instafood #foodoftheday #foodphotography #foodstagram #foodphoto #yummy #iphone #weekend #tasty #yummy #picoftheday #foodpic #iftar #berbuka #siakap #puasa #ramadan #steamfish #hungry #seabass #iphone6splus #photography
Mari..tanam jasa#berbagi kasih#Berbuka puasa di bulan ramadhan #bersama anak-anak panti #23juni2016 #pinrang
#selamat #berbuka #puasa 🙌🍴🕡
next page →